Micii şi salata de vinete au fost preferatele publicului de la festivalurile din România în 2023

615

În mare s-a cam încheiat cu festivalurile muzicale din 2023 şi acum e momentul să vedem cum au stat ele la nivel culinar. Tazz ne dezvăluie statisticile mult aşteptate şi mărturisesc că mă mir să văd salata de vinete atât de sus în top.

În această vară, prin Tazz Food Stage-Scena Poftelor Tale!, Tazz a creat în premieră la festivaluri o scenă de live cooking şi live music. Am văzut aşa ceva inclusiv la Summer Well, unde Tazz avea o zonă generoasă, care punea la dispoziţie mici de la Cocoşatu, sandviş cu parizer, care s-a viralizat şi salată de roşii cu brânză de burduf, printre altele.

Revenind la scenele Tazz, acolo au gătit împreună chefi, influenceri şi artişti. Toate preparatele din meniul fix au avut la baza ingrediente selectate de la producători locali, pregătite după reţete care combină tradiţia cu inovaţia, la capitolul gusturi. Ce preparate au fost cele mai apreciate la festivaluri? Pentru început micii de la Cocoşatu, cu nu mai puţin de 24.000 de mici pregătiţi la Tazz FoodStage – Scena poftelor tale! Au urmat 5 tone de cartofi prăjiţi, curăţaţi şi pregătiţi după reţeta bunicii.

Foarte apreciate au fost şi salatele de vinete, cu 1.4 tone de salate de vinete proaspăt coapte şi transformate în salată de vinete îmbinându-se cu 500 de kilograme de roşii cu gust real. Tot din acele roşii s-a făcut şi salată cu brânză de burduf, plus felii de focaccia pufoasă (5000 la număr). 500 de kilograme de parizer au ajuns în sandvişurile virale.