Tuborg România funcţionează cu energie verde, folosind un sistem fotovoltaic

0
663

Nu doar companiile tech trec la sisteme fotovoltaice pentru alimentare, ci şi cele din industria alimentară, culinară, a băuturilor. Tuborg România se bucură de Solar Project, un proiect verde de implementare a sistemului fotovoltaic pentru energie durabilă.

Acest proiect a fost finalizat cu succes la fabrica Tuborg din Pantelimon şi reprezintă o iniţiativă de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL. Efectele investiţiei se vor vedea pe termen lung, mai ales acum că diminuarea gradului de poluare şi protejarea mediului înconjurător reprezintă o prioritate la nivel global.

Tuborg România doreşte să obţină un proces de producţie mai verde, susţinând preocuparea pentru sustenabilitate. Proiectul a demarat în 2022 şi este finanţat în proporţie de 50% prin granturi norvegiene. Foloseşte energie regenerabilă şi reduce emisiile poluante. A fost finalizat, conform planificării iniţiale la final de lună mai, atunci când s-a încheiat instalarea unui sistem de panouri solare amplasate pe acoperişul fabricii din Pantelimon.

Implementarea unui sistem fotovoltaic implică nu doar diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a altor emisii poluante din procesul de producţie, dar şi o scădere a costurilor de fabricare a berii. Fabrica din Pantelimon înregistrează un consum anual mare de energie electrică, iar panourile solar produc în jur de 500 MWh/an, acoperind 4.3% din necesarul energetic al fabricii.

Pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile se evită emisia a 306 kilograme de CO2. Sistemul de panouri solare fotovoltaice este monitorizat şi evaluat constant, cu scopul de a optimiza producţia de energie cu impact asupra costurilor.