Bârladul este în aceste zile gazda unui eveniment culinar, „Festivalul Racilor şi Fructelor de Mare”. Chiar dacă evenimentele de acest gen au ajuns în multiple zone ale ţării, la Bârlad nu a poposit până acum caravana fructelor de mare.
Între 23 şi 26 mai bârlădenii se pot delecta cu preparate marine. Racii sunt în prim plan, dar şi creveţii, caracatiţa, calamarii, scoicile şi rapanele. Sunt şi homari, doradă, bibani, hamsii şi veţi putea încerca pui de baltă, dacă nu aţi mai avut ocazia. Până acum au mai avut loc festivaluri culinare în Bârlad, dar erau pe bază de mici, berbecuţ, pastramă şi must.
Evenimentul „Festivalul Racilor şi Fructelor De Mare” este un concept provenit de la Taverna Racilor Herăstrău. Aceştia au străbătut o bună parte din ţară anul trecut, ajungând în 80% din municipiile de la noi. Pentru Bârlad au promis că vor veni cu sute de kilograme de raci, creveţi şi caracatiţă, plus calamari. Preparatele vor costa în jur de 30-35 de lei porţia şi organizatorii au ţinut să sublinieze că nu vor vinde băuturi alcoolice pe durata evenimentului.
În contextul ştirilor despre poluarea şi contaminarea peştilor de apă dulce, organizatorii asigură că e vorba doar de peşti marini aduşi la show-ul culinar. Festivalul are loc în incinta pieţei Sfântul Ilie, fiind rezervată o suprafaţă de 200 de metri pătraţi. Cu puţin noroc apare şi nişte paella cu scoici.