Uber Eats a primit o mare lovitură de imagine în ultima săptămână, atunci când s-a aflat că un restaurant fictiv a vândut burgeri prin serviciul de livrare de mâncare. Astfel s-a descoperit o breşă în sistem care îţi permite să livrezi mâncare chiar dacă nu ai aprobările de sănătate şi igienă la zi.
Totul a pornit de la un experiment BBC, în cadrul căruia redactorii au vrut să vadă dacă pot păcăli sistemul. Au înfiinţat un restaurant fictiv, Best Burger Corporation, adică „BBC”. Au completat şi formularele online şi au promis că vor obţine şi avizul de igienă în curând. În mod bizar Uber Eats i-a aprobat în sistem, fără să le verifice identitatea, sediul, restaurantul şi normele de igienă.
Redactorul BBC a început să gătească burgeri în curtea casei sale şi să îi livreze cu Uber Eats. Apoi a început să scape intenţionat chifetele pe jos şi a fost foarte relaxat cu igiena. Nici măcar aspectul produsului nu era prea atractiv. Culmea e că o persoană a făcut comandă, iar Uber Eats a procesat-o. Comanda fusese realizată de expertul în siguranţă alimentară Mark McGlinn.
Soferul Uber Eats a ajuns la adresă şi chiar dacă a văzut cum sunt făcuţi burgerii tot a luat comanda şi a dus-o la client. McGlinn a fost şocat de ce a văzut şi aflat. Asta înseamnă că platformele de food delivery operează fără nici un Dumnezeu, la prima vedere. Evident Uber Eats a reacţionat şi a afirmat că acest incident îi încalcă politicile, care între timp au fost actualizate.
Acum pentru a îţi înscrie restaurantul în sistem trebuie să fii la zi cu aprobările de igienă şi nu să promiţi că le faci mai târziu. Acesta este doar vârful iceberg-ului şi nu putem să nu ne întrebam dacă platformele rivale verifică sau nu la fel partenerii-restaurante…