🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou daily vlog! Sunt în ultima zi în Italia, așa că o să plec spre Bergamo. Un oraș cetate a cărui sistem de apărare este în Patrimoniul Mondial Unesco.
Trenul l-am avut pe la ora 10, din gara Garibaldi, iar un bilet costă cam 5 euro. Drumul a durat o oră și douăzeci de minute, trezindu-mă într-un oraș superb. Cazarea era cam la 30 de minute de mers pe jos, așa că am putut inspecta puțin orașul și prețurile. Cazarea a costat 77 de euro pe noapte, unde ai parte de un apartament perfect functional și amenajat tare fain, plus că view-ul de pe terasă face toți banii.
Il Sole Ristorante Albergo
La prânz am ales să iau masa la Il Sole Ristorante Albergo, unde mi-am comandat o salată de paste calde și un osso buco, iar ca băutură niște vin roze. Mi-a plăcut foarte mult personalul restaurantului deoarece erau atenți cu clienții, și nu trebuia să stai cu mâna în aer zece minute pentru a te observa ospătarul.
Salata a venit în aproximativ 15 minute, iar totul a fost o explozie de gusturi. Pastele erau acompaniate cu cartofi fierți, spanac, și un sos pe bază de unt, care a făcut ca toată această combinație să fie super cremoasă. După acest preparat mi-a venit și osso buco-ul, de la care aveam pretenții tare mari, având în vedere că-l mănânc la el acasă.
Rasolul de vită s-a prezentat cu două tipuri de mămăligă (în Bergamo găsești mămăligă la tot pasul). Din această farfurie cea mai interesantă mi s-a părut mămăliga, pentru că a fost făcută cu parmesan și ierburi de provence, cât despre osso buco pot spune că am fost puțin dezamăgit pentru că nu a fost fiert îndeajuns iar sosul a fost dulce. Totul a costat cam 34 de euro ceea ce mi se pare un preț decent având în vedere că restaurantul era în mijlocul cetății.
Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră. V-am pupat! Ps. Revenim din Belgrad cu două restaurante de stea
🟢 SITE: https://www.ilsolebergamo.com/
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/ilsolebergamo/