Am gasit o baclava superbă în Corfu😍 #food #desertexperience #foodvlog #dji #travel #bucuresti

0
546

🍽 Iată o rețetă simplă pentru a prepara baklava acasă. Va trebui să aveți la îndemână ingredientele de bază și să urmați pașii cu atenție.

Ingrediente:

Pentru stratul de nucă:

•250 grame nuci (puteți folosi nuci, migdale sau alune)

•1 linguriță scorțișoară măcinată

•1/2 ceașcă de zahăr granulat

Straturile de foaie:

•1 pachet de foi de phyllo (aproximativ 450 grame), de obicei, găsite la supermarket în zona congelată

•200 grame unt topit sau ulei vegetal

Pentru sirop:

•1 ceașcă de zahăr granulat

•1/2 ceașcă de apă

•1/2 ceașcă de miere

•1 linguriță esență de vanilie (opțional)

Coaja rasă de la o lămâie sau portocală (opțional)

Instrucțiuni:

Pregătirea ingredientelor:

1 Tocați fin nucile și amestecați-le cu zahărul și scorțișoara într-un castron. Acesta va fi stratul de umplutură pentru baklava.

2 Topirea untului sau utilizarea uleiului vegetal:

3 Dacă folosiți unt, topiți-l într-o cratiță mică pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Dacă folosiți ulei vegetal, aveți-l pregătit într-un vas.

Asamblarea baklavei:

4 Ungeți o tavă adâncă (de obicei, de dimensiuni de 9×13 inch sau similar) cu unt sau ulei. Așezați un strat de foi de phyllo în tavă și ungeți-l bine cu unt sau ulei. Repetați acest proces până ați folosit aproximativ jumătate din foile de phyllo.

Adăugarea umpluturii:

5 Presărați uniform amestecul de nuci deasupra stratului de foi.

Continuarea straturilor:

6 Continuați să așezați straturi de foi de phyllo și să le ungeți cu unt sau ulei până ați folosit toate foile. Asigurați-vă că ultimul strat este bine uns cu unt sau ulei.

Tăierea în diamante sau pătrate:

7 Folosind un cuțit bine ascuțit, tăiați baklava în forme de diamante sau pătrate. Acest lucru se face mai ușor înainte de a coace.

Coacere:

8 Puneți tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când baklava este frumos aurie și crocantă.

Prepararea siropului:

9 Într-o cratiță mică, combinați zahărul, apa, mierea și opțional, esența de vanilie și coaja de lămâie sau portocală. Aduceți amestecul la fierbere și lăsați-l să fiarbă timp de 10-15 minute, până când siropul se îngroașă ușor.

Turnarea siropului:

10 După ce baklava este scosă din cuptor și încă este caldă, turnați siropul fierbinte peste ea. Asigurați-vă că siropul ajunge uniform peste toate bucățile.

Răcirea și servirea:

11 Lăsați baklava să se răcească complet înainte de a o tăia și a o servi. Acest lucru permite siropului să se absoarbă în mod corespunzător în straturile de foaie.

12 Baklava este delicioasă și poate fi savurată ca desert sau gustare. Este important să aveți grijă să tăiați și să serviți cu atenție, deoarece foile de phyllo pot fi fragile. Poftă bună!

#Restaurant # #

PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239