Această zi de 2 aprilie a început dimineață devreme când am plecat spre restaurantul McDonald’s Barbu Văcărescu pentru un eveniment special. Vorbim despre „Open Days„, un tur ghidat pentru a vedea cum arată și bucătăriile Mec, spațiile de depozitare și cât de des se schimbă uleiul, pentru că este întrebarea momentului cu siguranță.
Am intrat în zona interzisă și dacă ești curios de cum arată bucătăria restaurantului tău McDonald’s, vei putea cere un tur în perioada 28 aprilie – 28 mai. Mențiunea aici este că tururile vor fi posibile doar atunci când restaurantul este mai liber. Dacă vrei să participi la un așa tur, sfatul ar fi să mergi dimineața.
Noi am văzut astăzi frigiderele, depozitele, echipamentele de gătit, cât și procesul prin care un meniu Big Mac ajunge la standardele internaționale. Am asistat la măsurarea calității uleiului și cum se monitorizează acesta folosindu-se o tabletă și un dispozitiv special, pentru fiecare cuvă a friteuzei.
Iată ce a declarat Valentin Truță, Directorul General al Premier Restaurants România:
„Ne dorim să le oferim clienților o experiență educativă, prin care să descopere și să înțeleagă cum sunt pregătite produsele preferate”.
Furnizori locali McDonald’s:
- Transavia – carne de pui
- Toneli – ouă free-range
- Râureni – gem de vișine și suc de mere
- Agrana – zahăr
- Lantmännen Unibake – chifle din grâu românesc
- Eisberg – salate și legume proaspete
- Olympus – laptele pentru cafea
Lista este completată de ingrediente de import, atent selecționate. De exemplu, carnea de vită provine din Țările Baltice, via Biovela – un nume important în industria europeană de procesare a cărnii. Din Germania ajung în România carnea de porc și sosurile, iar Austria și Polonia contribuie cu cartofi și lapte pentru înghețată.
Strategia McDonald’s implic o combinațiede furnizori locali și internaționali. Astfel se susține un sistem de aprovizionare eficient și etic, dar și un produs final adaptat gusturilor din România. În cuvintele lui Valentin Truță: „Nu este vorba doar despre livrarea unor produse bune – este vorba despre a construi un lanț de aprovizionare eficient, etic și adaptat la nevoile comunităților”.
În paralel cu această transparență în bucătărie, compania continuă investițiile în digitalizare și training pentru angajați. De la kioskurile moderne de comandă până la aplicația de mobil, McDonald’s vrea să păstreze aceeași eficiență și în interacțiunea cu clientul. Totul într-un cadru unde calitatea este măsurabilă, iar standardele sunt actualizate constant.
Pentru cei care vor să afle exact ce mănâncă, ce tip de carne e folosită sau de unde vin cartofii, există resurse suplimentare pe site-ul oficial al companiei: mcdonalds.ro/ceva-bun-de-stiut.