🍽 Ziua bună dragilor și bine v-am găsit la un nou daily vlog! Astăzi o să plecăm din Sissi și ca destinație am ales Agios Nikolaus unde o să luăm masa la cea mai faină tavernă din oraș, Avli Taverna
Agios Nikolaus sau Sfântul Nicolae
Agios Nikolaos („Ag Nik” cum îi place să o numească vizitatorii britanici) este capitala Lassithi. Aici, lacul sărat fără fund Voulismeni domină zona. Un canal îngust de apă leagă lacul de mare, în timp ce un fundal impunător de stâncă roșie și copaci se adaugă la frumusețea naturală a peisajului. Un mic parc cu pini se află deasupra lacului, iar o potecă de piatră duce la secțiunea sa de sud la un mic port drăguț pentru bărci de pescuit.Orașul se mândrește cu muzee interesante de arheologie, folclor și istorie naturală, biserici bizantine, un port de agrement bine organizat, străzi pietonale pline de viață (ideal pentru plimbări pe îndelete) și piețe tradiționale cu cafenele și restaurante pline de viață.
Avli Taverna
Ajuns la locație am fost întâmpinat de un bătrânel foarte simpatic care ne-a așezat la masă, probabil era chiar patronul. Terasa era acoperită de o viță de vie deasă care făcea umbră, mobilierul era unul tradițional, iar pentru design au folosit și amfore. Vizual m-au cucerit din prima, după ce am inspectat meniul am ales un souvlaki din miel, sepie la grătar, o pâine cretană cu roșii și feta pentru că îmi doream de mult să o încerc și nelipsitul vin alb.
Starter
Prima dată a venit vinul intr-o botecuță înghețată și tot ce pot să vă spun este că a fost unul dintre cele mai bune vinuri albe băute, un sec cu o aromă aparte ușor fructat. Pâinea a fost una tradițională, uscată la soare iar peste au fost puse roșii cubulețe, brânză feta și ulei de măsline. Acest preparat a fost sățios datorită pâinii și-l recomand în zilele toride de vară.
Main course
Preparatul de bază a venit destul de greu, dar în acest timp mi-am dat seama că tot bătrânelul care ne-a întâmpinat și servit gătește, așa că m-am bucurat de fiecare gură de vin pentru că mai am cerut încă o botecuță la cât a fost de bun. Souvlaki-ul din miel a fost gătit corect, carnea a fost suculentă în afară de câteva bucățele care au fost tăiate mai mici. Cât despre sepie, aceasta a fost prea gătită deci a fost gumoasă și acest lucru m-a dezamăgit puțin. Cam atât cu vorba, vă las să vizionați cel mai nou episod din „Jurnalul de Creta”.
Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!
🔵 FACEBOOK: https://www.facebook.com/profile.php?id=100051988076611
🟣 INSTAGRAM: https://instagram.com/avlitaverna?igshid=YmMyMTA2M2Y=