Bucharest Street Food Festival, ediţia de toamnă începe pe 17 septembrie în centrul oraşului

0
6031

În această perioadă a lunii septembrie începem să numărăm mai degrabă Oktoberfest-urile, decât evenimentele clasice tip street food. Vremea e în continuare caldă totuşi, deci o să mai avem tot soiul de festivaluri cu food trucks. Unul dintre cele mai mari este Bucharest Street Food Festival Autumn Edition, care are loc între 17 şi 18 septembrie 2022.

Se desfăşoară la Bucureşti, pe Bulevardul Kiseleff, care va avea circulaţia închisă în weekend. Intrarea e liberă. Ediţia din primăvară a strâns peste 200.000 de gurmanzi, dar asta a însemnat şi cozi uriaşe la food trucks, unde s-a stat şi câte o oră. Printre truck-urile prezente atunci în luna mai s-au numărat Arepas Colombianas, care face un soi de chifle din mălai, fără gluten, cu avocado şi pui. A fost şi IndiVan, cu un Butter Chicken criminal de picant, dar foarte aromat. Mie îmi plac şi Onion Bhaji de la ei, nişte chiftele de ceapă foarte aromate, dacă le consumi cu sosul potrivit.

La desert am avut Famous Waffles, iar burgerii vedetă au fost cei de la Circus Pub. Am stat la coadă atunci şi la Riders, care au mâncare libaneză şi o combinaţie de berbecuţ şi vită la lipie foarte bună. Au şi humus, dar atenţie la preţuri, sar de 35 de lei. I-am văzut şi la SAGA şi la Summer Well. Au mai fost şi cei de la Pleskaviţa Van, cărora le-a picat sistemul de plată cu cardul şi a trebuit să accepte doar plata cash.

Mai era pe la Street Food-ul de pe Kiseleff şi Zobuian cu ai săi cannoli, Jerry’s Pizza avea un camion imens văzut şi la SAGA, iar Drunken Squid avea caracatiţă şi calamari, prăjite, plus midii pane (preţuri cam mari şi aici). Nu uităm de Meat Busters cu pulled pork şi de pizza cu anghinare de calitate de la Camionetta.

De muzică s-au ocupat Deliric şi Silent Strike, om la Lună şi câţiva DJi. Detalii despre evenimentul de toamnă găsiţi aici.