Antreprenorii care deschid o cafenea 5 to go vor fi scutiţi de taxa de franciză o perioadă

1691

Unul dintre trendurile pozitive văzute de mine în ultima vreme este cel de a scuti antreprenorii de taxa de franciză. Am aflat că persoanele care deschid o cafenea 5 to go în regim de franciză în această perioadă sunt scutiţi de taxă o perioadă şi am aflat ceva similar şi pentru lanţul de restaurante Spartan.

Este o perioadă foarte grea pentru restaurante, baruri, hoteluri şi toată zona HoReCa, cu venituri mult reduse din cauza pandemiei. Pe lângă ajutoarele de la Guvern, marile lanţuri vin şi în întâmpinarea celor care vor să pornească un business. Cei care deschid cafenele 5 to go vor beneficia o anumită perioadă de timp de scutire a plăţii taxei de franciză, după cum aflăm dintr-un comunicat de presă primit de StartupCafe.ro.

Măsură se aplică din luna curentă, pentru toţi cei care semnează un contract de franciză până la finalul anului 2021. Ei primesc un an extra fără taxă de franciză. De asemenea, aflăm că toate contractele existente s-au prelungit cu încă 2 ani, fără costuri. Decizia aceasta costă 5 to go în jur de 350.000 de euro, sumă care se raportează la 190 de contracte semnate până pe 5 august. Mai descoperim şi că francizaţii asociaţi lanţului de cafenele au avut zero taxe de redevenţă şi marketing pentru martie, aprilie şi mai.

Practic, ceea ce face 5 to go este să îşi fidelizeze partenerii şi să cimenteze relaţia cu ei, scutindu-i de taxe într-un moment dificil. În continuare planurile companiei sunt de a deschide 100 de locaţii noi în 2020, un target stabilit la final de an 2019 şi cu atât mai curajos acum, având în vedere restricţiile aduse de pandemie. 25 de locaţii noi au apărut în intervalul mai-august 2020 şi alte 14 se afla în pregătire în oraşe ca Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Giurgiu, Ploieşti sau Buşteni.