Cine vrea să intre în contact cu Banatul pur şi să lase în urmă stresul urban, poate participa la Banat Brunch în această vară. Acest proiect a fost lansat la Timişoara la începutul acestei săptămâni şi implică o serie de peripluri prin Banatul de Munte.
Vor avea loc vizite în Banatul de Munte, de pustă, dar şi în judeţul Arad. Turiştii vor face incursiuni culinare, culturale şi tradiţionale în regiune, degustând bucate şi trăind puţin din viaţa localnicilor. Banat Brunch este o zi întreagă în compania locuitorilor dintr-un sat sau o comună nealterată de trecerea timpului.
Conceptul acoperă o zonă mult mai extinsă, cu sate şi comune din Timiş, Caraş-Severin şi judeţele învecinate înscrise. Trebuie doar să cumpăraţi un bilet de pe www.eat-local.ro (costă 100 de lei) şi veţi putea să vă înscrieţi. Brunch-urile au loc în perioada următoare în sate din Timiş, Arad sau Caraş-Severin. Pe mesele vizitatorilor se vor afla cel puţin 15 specialităţi, gătite din ingrediente locale în mod tradiţional.
Sunt incluse preparate de bufet rece, unul sau două preparate calde, băuturi nealcoolice, ceaiuri, siropuri şi probabil şi deserturi. Biletul nu include transportul, iar cu 30 de zile înainte de eveniment programul va fi publicat pe Facebook. Primul brunch din Banat este pe 1-2 iunie, în Sat Bătrân, comuna Armeniş. Acolo are loc o resălbăticire a zimbrilor şi este o zonă unde puteţi vedea rarul animal în mediul său natural.
Cheia acestui proiect este tihna. Nu are nimeni pretenţii de stele Michelin, ci de o experienţă autentică, degustând bucatele bănăţeanului de zi cu zi. Turistul poate să trăiască o experienţă 100% neaoşă, asistând la pregătirea de bunătăţi, sau chiar ajutând gazdele.