Bucureştenii consumă mai multă pizza decât locuitorii Romei sau cei din Milano (Studiu Glovo)

0
884

Pe 9 februarie a fost Ziua Internaţională a Pizzei, ocazie cu care am aflat cum stau românii cu consumul acestui preparat faţă de alte naţiuni de pe glob. Am descoperit prin intermediul unui studiu Glovo că Bucureştiul este peste Milano sau Roma la consumul de pizza.

Glovo a dezvăluit principalele obiceiuri ale românilor cu privire la consumul de pizza. Am aflat pentru început că în ultimul an au fost livrate prin platforma Glovo în total 5.726.591 pizza, mai mult decât dublu faţă de anul 2021. Asta înseamnă şi o pizză la 5 secunde, iar pizza rămâne în continuare pe locul 3 în topul preferinţelor românilor, împreună cu burgerii şi shaorma.

Utilizatorii din România au comandat cea mai multă pizza în luna martie, apoi în februarie. În general vinerea e ziua ideală de dat comandă, conform Glovo, având cele mai multe pizza comandate. Totuşi recordul absolut e stabilit de Ziua Femeii, pe 8 martie, când au fost comandate 28.089 pizza. Avem şi o comandă record plasată pe Glovo, în valoare de 2.712.6 lei.

Pe de altă parte avem un iubitor de pizza atât de mare din Fălticeni, că el a comandat 477 de pizza, aflându-se pe locul 4 în topul celor mai mari iubitori de pizza din cele 25 de ţări în care Glovo activează. Ce pizza îi place românului? Păi, Diavola, Pizza Quattro Stagoni, Quattro Formaggi. Bucureştiul e în fruntea comenzilor, depăşind chiar Barcelona, Madrid, Roma sau Milano la comenzi.