Care sunt cele mai apreciate restaurante şi localuri din Bucureşti judecând după postările Instagram

0
2822

E foarte greu să monitorizezi şi contorizezi exact care sunt cele mai hip, apreciate şi la modă restaurante din Bucureşti, dar cei de la GetOut.Social au realizat un studiu în această privinţă, pornind de la aprecierile Instagram. Şi aş spune că au nimerit-o destul de bine cu datele compilate. Hai să aflăm care sunt cele mai „Instagramabile” locaţii din Bucureşti.

Studiul se numeşte „cele mai populare locaţii de pe Instagram din Bucureşti” şi acoperă luna iunie a anului 2018. Au fost luate în calcul cele mai urmărite locaţii, cele mai populare postari pe Instagram şi locaţiile cu cele mai apreciate postări. Există şi o categorie haioasă, „OMG NO IG”, pentru locurile care îşi risipesc şarmul în lipsa unui cont de Insta.

29 de locaţii au fost incluse în analiză, precum baruri, restaurante şi cafenele, toate cu activitate în luna iunie. Din toate aceste date strânse a rezultat că Trofic, Fix şi Artichoke se afla pe primele 3 poziţii în topul celor mai populare locaţii de pe Instagram din Bucureşti. E bizar să vedem The Urbanist, Adhoc Bistro sau Nomad Skybar pe locuri inferioare.

Cele mai urmărite locaţii pe Instagram în Capitală sunt PuraVida România, Adhoc Bistor şi Nomad Skybar, iar pe ultimele locuri se afla Deschis Gastrobar, Gram Bistro şi Trofic. Un aspect la care puteam ghici cu ochii închişi cine câştigă este clasamentul cu cele mai populare postări de pe Instagram. E clar vorba despre food porn-urile dulci de la Coffeol România, evident, plus Simbio şi Trofic.

Sunt surprins că nu e şi Tasty în acest top pentru că şi ei au câteva postări interesante, dar abia s-au deschis. Coffeol România ocupă loc fruntaş şi la cele mai apreciate postari pe Instagram, dar şi Maison de Crepes şi PuraVida Romănia. Secretul succesului pare să fie clientul care simte nevoia să posteze în social media preparatele inedite consumate în locaţie, cu tot cu hashtaguri uneori.

La categoria „OMG NO IG” regăsim Cafe Verona, Ceai la Vlaicu, Edessa şi cel mai şocant…. Raddison Blu Hotel. Reţineţi că e doar vorba de luna iunie aici şi totul se poate schimba în lunile de toamnă şi iarnă, ba chiar şi de la o lună la alta. Se deschid terase noi, fenomenul street food poate schimba trendurile în doar câteva zile şi tot aşa… Sunt totuşi de acord cu faptul că la Coffeol ai cele mai Instagramabile deserturi, dar şi pleci cu un kilogram de zahăr în sistem de acolo.