Cel mai lung lanţ de mucenici şi 1000 de litri mucenici munteneşti vă aşteaptă de mâine în Parcul Tineretului

0
502

Pentru unii mâine va fi o ocazie de a îşi vizita mama şi de a face un cadou iubitei. Pentru alţii 8 martie este scuza perfectă pentru a savura cei mai buni mucenici posibili şi a se delecta cu zeci de pahare de vin. Se lasă şi cu o sărbătoare specială, care are loc în Parcul Tineretului din Bucureşti.

Provocarea Mucenicilor începe de pe 8 martie şi ţine până duminică, 12 martie, în cadrul Festivalului Tradiţiilor Româneşti Legate de Sărbătoarea Mucenicilor. Acesta se va desfăşura în Parcul Tineretului, pe platoul Şincai. Ce recorduri vom vedea acolo? Cel mai lung lanţ de mucenici din ţară, cu nu mai puţin de 10 metri de mucenici moldoveneşti scăldaţi în miere şi acoperiţi cu nucă.

Va avea loc şi o horă tradiţională cu mucenici în chip de om, dar vom vedea şi Mucenicul Gigant, în formă de om, de dimensiuni reale. Vedeta va fi de asemenea ceaunul uriaş, plin de 1000 de litri de mucenici munteneşti. Ei vor fi scăldaţi în miere, nucă, scorţişoară, coajă de lămâie. Nu lipsesc cele 40 de pahare de vin. Organizatorii au pregătit şi activităţi culturale şi distractive: parade de costume populare tradiţionale, ateliere de gătit pentru gospodine şi copii, ateliere de pictură pentru copii pe figurine de ipsos şi multe alte activităţi.

Sunt şi preparate clasice pentru un festival de genul, de la tocăniţe la ceaun, la fripturi, mititei, pastramă friptă, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau de vită cu oaie, plus costiţe. Plăcintele vor abunda, din toate regiunile ţării, însoţite de langoşi, cheesecake şi turtă dulce.