Seria noastră de articole informative continuă și acum la mijloc de lună august și pe final de vară totodată. Pentru că mulți vor să transporte alimente sau băuturi reci la drum lung există opțiunea unei lăzi frigorifice. Se găsesc multe modele pe piață care se diferențiază prin performanță, capacitate și desigur preț.
Noi am ales 5 modele care ne-au atras atenția de pe eMAG.ro, prin caracteristicile mai sus enumerate. Am luat în calcul și impresiile formate de către cumpărători care și-au dezvăluit experiența în zona de recenzii. Iată cele mai bune 5 lăzi frigorifice auto la suma de sub 700 de lei!
Mobicool U30 DC
Primul model de pe listă este și unul accesibil, numit Mobicool U30 DC. Vorbim despre o ladă frigorifică de 29 litri, cu alimentare simplă direct de la bricheta auto. Poate răci temperatura conținutului cu până la 17 grade sub ambient. Vine echipată cu un mâner pentru transport și poate fi utilizat pentru a ține capabul închis, ceva tare util pe drum denivelat.
Lada permite depozitarea de sticle de 2 litri în poziție verticală și are un compartiment pentru cabluri. Din recenzii am aflat că aceasta are funcționalitatea de a menține reci băuturile, mai degrabă decât să le răcească. Prețul este de doar 349 lei.
Orion EC-987C
Prețurile pot merge și mai jos de atât, iar un exemplu este Orion EC-987C. Aceasta oferă capacitate de 20 litri și are eficiență de răcire între 10-15 grade sub temperatura ambientală. Este ideală pentru păstrarea alimentelor și băuturilor în condiții ideale pentru concediile de vară, atunci când vă doriți totul să fie rece și proaspăt.
Avem un sistem cu pompă termoelectrică menit să răcească și să încălzează alimentele în funcțiile de nevoie. Se poate alimetna de la priza auto de 12V, dar și de la priza de 220-240V din camera de hotel să spunem. Eficiența de încălzire este de 50-60 grade prin termostat setat și există aici și mod ECO de consum redus. Prețul este de 279.99 lei.
Dometic-Waeco BordBar TB 08
Următorul nume de pe lista de lăzi frigorifice pentru automobil este Dometic-Warco BordBar TB 08. Este mai mult decât o ladă frigorifică de fapt, fiind cunoscut drept cutie termoelectrică. Are capacitate de 8 litri și se alimentează direct de la bricheta auto de 12V simplu și ușor.
Oferă atât funcție de răcire cât și de încălzire. Dacă alegi modul de răcire, temperatura scade sub 20 grade sub mediul ambient. În modul încălzire, temperatura interioară limitată de termostat este de 65 grade Celsius. Consumul este de 32W, greutatea de 3.2 kg și are LED-uri pentru a indica răcirea sau încălzirea. Vine cu două suporturi pahar, compartiment cablu în capac și poate fi fixat cu centura de siguranță pe scaun. Acesta costă 439.99 lei.
Orion EC-45
Un alt model Orion de pe listă este EC-45, o ladă frigorifică ce aduce mâner și roți pentru transport facil. Are capacitate generoasă de 45 litri și eficiență de răcire între 10-15 grade sub temperatura ambientală. Vine cu sistem de pompă termoelectrică menit să răcească și să încălzească alimentele în funcție de nevoi.
Aparatul se poate cupla la priza automobilului de 12V, cât și la priza normală de 220-240V din camera de hotel. Ni se promite aici un consum redus de energie și există și mod ECO dacă vreți să fiți mai limitați. Produsul este prietenos cu mediul și nu folosește CFC. În acest moment poate fi comandat pentru suma de 549.99 lei.
Dometic-Waeco BordBar TB 15
Pe această listă de recomandări își mai face apariția un model Dometic-Waeco. Se numește BordBad TB 15 și așa cum indică și numele, are capacitate de 15 litri. Ni se oferă aici funcție de răcire și de încălzire. În mod răcire, temperatura coboară până la 20 grade sub temperatura mediului ambient. La încălzire temperatura este limitată la 65 grade.
Aparatul se alimentează la 12V, are consum de 47W și o greutate de 5.2 kg. Ni se oferă LED-uri pentru a semnala răcirea sau încălzirea și avem și monitor pentru baterie. Un bonus interesant este șina extensibilă de fixare pentru a evita înclinarea în cazul unei opriri bruște.
Această ladă este recomandată pentru sticle de 1.5 L și 2L și are o grilă care poate fi folosită pe post de cotieră atunci când este montată pe bancheta din spate. Se vinde acum pentru 629.99 lei.
Avem și impresii de la un cumpărător:
Un compromis între spațiul pe care îl ocupă în mașină și cantitatea de lichide pe care o răcește într-o zi toridă de vară. O recomand la drumurile mai lungi, pentru că în timp scurt nu poate răci foarte eficient. Una peste alta, este un produs de cea mai bună calitate Dometic-Waeco. Sistemul pentru decuplarea de la tensiune în cazul în care scade sub 12.2 v este foarte bun. Pentru că prețul este mare (calitatea Dometic, n-ai ce să faci) am preferat un produs resigilat. E absolut impecabil, nefolosit. Probabil, a fost comandat de cineva care s-a speriat de dimensiunea exterioară și l-a returnat.