De’Longhi, unul dintre cei mai apreciaţi producători de automate de cafea din lume, dar şi electrocasnice în general a deschis o fabrică nouă în România. Se află la Satu Mare şi a implicat o investiţie de 40 de milioane de euro.
Este a treia facilitate de producţie din ţara noastră, care angajează acum 300 de persoane. În total De’Longhi are 4000 de angajaţi în România, iar celalalte fabrici se află la Jucu, în judeţul Cluj şi Salonta, în Bihor. Fabrica de la Satu Mare ocupă 52.000 de metri pătraţi şi se va ocupa integral cu producţia de maşini automate de cafea.
De’Longhi intra în ţara noastră în 2013, înfiinţând o unitate de producţie de espressoare de cafea la Juc-Herghelie, în judeţul Cluj. Ulterior producea echipamente pentru mic dejun sub marca Braun la Salonta. Există în România şi un hub IT dedicat programelor de automatizare şi digitalizare De’Longhi, pentru întregul grup, care se întinde în 80 de ţări. În portofoliul său de branduri se află Braun, Ariete, Nutribullet, Kenwood şi La Marzocco. Compania are peste 10.000 de angajaţi în toată lumea şi a primit un boost de imagine prin spotul cu Brad Pitt de acum câţiva ani.
În România compania a încheiat anul 2023 cu afaceri de 2.4 miliarde de lei.