Festivalul de plăcinte şi merinde româneşti ţine tot weekendul în Mediaş

0
701

Oraşul Mediaş este gazda unui festival culinar în această săptămână, unul care a debutat de joi, 29 iulie şi ţine până pe 1 august, inclusiv. E vorba despre Festivalul de Plăcinte şi Merinde Româneşti, care are loc în Piaţa Regele Ferdinand din Mediaş.

Vă puteţi aştepta la un festin gastronomic, sub motto-ul „La Plăcinte Înainte!”. Veţi putea savura preparate de la producători şi bucătari din toată ţara, cu plăcinte şuberec din Constanţa, poale în brâu, cele mai apreciate plăcinte moldoveneşti sau plăcinte cu varză murată. Vor fi şi alte preparate cu specific turcesc, tătăresc, grecesc, ciocolată de casă, miere, porumb fiert şi pizza home made.

Plăcintele creţe de Maramureş servite cu horincă vor face senzaţie, dar găsiţi şi plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava şi ciobăneşti cu brânză de burduf. Nu uităm de cele dobrogene cu brânză sărată, olteneşti cu praz şi boiereşti. Plăcintele basarabene sunt la mare căutare, iar de peste graniţă vine plăcinta de casă sârbeasca cu dovleac, sau cu mere şi scorţişoară. Grecii aduc plăcintă cu brânză şi spanac, iar din Macedonia vine plăcinta cu telemea şi mărar.

Pofta de dulce se stinge cu gogoşi, langoşi, clătite şi multe alte bunătăţi. La acest festival se mai pot găsi şi dulceţuri produse local, siropuri naturale, dar şi bere artizanală, afumături şi brânzeturi. Veţi asista la prepararea celei mai mari plăcinte cu brânză dulce şi stafide, o horă a plăcintelor şi multe alte surprize. Se vor încinge grătarele şi veţi putea savura şi mici, fripturi, mâncare la ceaun, cârnaţi, costiţă şi ciolan.

Cei mici şi adolescenţii au la dispoziţie un parc de distracţii ad hoc, cu castele gonflabile, tobogane şi carusele. Intrarea este liberă.