Festivalul Pescăresc de Buna Vestire are loc între 22 și 25 martie 2024 la Alveola Kiseleff din Sectorul 1 București. Este la ediția cu numărul XII și se sincronizează cu una dintre cele mai mari sărbători religioase din Postul Paștelui, Blagovestenia. Invitat special va fi Ovidiu Țiganuș, cunoscut online ca Bărbosu.
Acest creator de clipuri video culinare va aduce în fața invitaților preparate tradiționale din pește și fructe de mare, într-un show memorabil. Are postări captivante, care au strâns zeci de mii de aprecieri, iar Barbosu a devenit o sursă de inspirație pentru pasionații de gastronomie, atât cei din România, cât și cei din diaspora.
Sute de kilograme de pește și fructe de mare au fost pregătite în cele mai ingenioase moduri posibile de către meșteri bucătari din toată țara. Vorbim despre scrumbie, hering, macrou, pastrav, doradă, biban, crap novac, crap de Dunăre, caras, somn, nisetru, biban roșu, dar și despre somon, scoici și fructe de mare.
Nu uităm de sarmura de crap, storceagul pescăresc, mititeii de pește (da, există) și chiftelele de pește. Nu lipsesc deserturile, precum cozonaci, poale-n brâu, clătite, bubble waffles și multe altele. Va fi și crap la protap, dar și vinegretă din pastrav, cabanos și mici de somon.
Un moment mult așteptat va fi cel când se aduce ciorba de pește lipovenească, preparată cu sute de kilograme de știucă, somn, crap, caras și sute de kilograme de zarzavat. Vor fi și ateliere de creație, un concurs de borș pescăresc și show-uri culinare, dar și artistice.