Fritz-kola a devenit o poveste europeană de succes, rival Coca-Cola cu extra cofeină

0
352

Mă bucur să văd că Fritz-kola primeşte recunoaşterea pe care o merită şi ca mare băutor de cola artizanală, aş plasa-o în top 5. Azi aflăm povestea sa şi cum doi studenţi germani au creat o băutură carbogazoasă care se bate cu Coca-Cola şi are cea mai mare limita legală de cofeină.

Totul a început ca o idee a doi studenţi într-o noapte la o pizza. Acum brandul are 300 de angajaţi şi îşi distribuie produsele în toată Europa. Mirco Wold Wiegert şi Lorenz Hampl au pornit afacerea când aveau doar 20 şi ceva de ani, în facultate. Au creat o cola cu mult mai puţin zahăr, mult mai multă cofeină şi o aromă uşor de recunoscut. Au strâns 7000 de euro şi au înregistrat compania.

Au testat formula la o petrecere, cofeina ţinându-i treji pe invitaţi până a doua zi dimineaţa. Cei doi au livrat primele 240 de cutii a câte 24 de sticle de Fritz-Kola ei înşişi, într-un dubiţă Volkswagen. Wiegert are acum 48 de ani şi îşi aminteşte când barurile îi refuzau când încercau să le vândă cola din Hamburg în sticle reutilizabile. Acum Fritz Kola are 5 întreprinderi de îmbuteliere, se vinde excelent în Germania, Austria, Elveţia.

Şi în Franţa şi Spania a început să prindă, iar în România se găseşte de ceva vreme în puburi şi restaurante. Pe lângă Cola şi Cola fără zahăr, acum Fritz oferă şi băuturi cu lămâie, portocală, măr, rubarbă. Chiar şi după atâţia ani logo-ul a rămas la fel: cei doi studenţi în camera de ping pong din facultate, în alb-negru. Au trecut prin multe nume, până l-au ales pe cel generic, iar „Kola” în loc de „Cola” a fost pentru a fi un pic diferiţi.

Câtă cofeină are Fritz Kola? 25 de miligrame per suta de mililitri. E maximul legal de atfel. Are şi puţină lămâie şi mai puţin zahăr decât produsele rivale. Se vinde doar la 0.2 şi 0.33 litri. În Germania deja a bătut Pepsi în baruri şi restaurante.