Guvernul în calcul măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației; Vouchere pentru alimente de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici

0
552
Guvernul în calcul măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației; Vouchere pentru alimente de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici

Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, spune că guvernul ar putea lua în calcul măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației. Astfel, se iau în calcul o serie de măsuri ce ar include vouchere pentru alimentele de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici. O mare provocare o constituie menținerea puterii de cumpărare, având în vedere că inflația este destul de ridicată și este accentuată și de criza facturilor.

Coaliția de guvernare discută noi măsuri de sprijin pentru cetățenii vulnerabili în fața inflației și a crizei facturilor. Se discută eliberarea de vouchere pentru alimente de bază și susținerea elevilor din familii cu venituri mici. Aceste informații vin din surse politice, oficiale (via G4Media). Deciziile care ar putea fi adoptate chiar în această săptămână prevăd acordarea a două tipuri de vouchere.

Iată ce spune Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor, prezent la conferința The Economist Romania Business & Investment Roundtable:

„Pachetul de vouchere de 50 euro, n.r.] ar putea înseamna orice fel de soluție care vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici. Trebuie luate măsuri. Cea mai mare provocarea este menținerea puterii de cumpărare având în vedere că inflația este una destul de ridicată”

Ministrul spune că fondurile europene sunt prioritare, iar România are la dispoziție fonduri europene din 2014-2020 încă nefolosite. Potrivit ministrului, Guvernul a solicitat o flexibilizare a condițiilor si a obținut-o. Iată ce a mai spus acesta:

„Din punctul meu de vedere, minim 70-80% dintre măsuri ar trebui să le susținem din fonduri europene pentru că dincolo de efortul pe care îl facem trebuie să ne menținem angajamentele asumate, în realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Nu trebuie sacrificat niciun leu, din contră”