Johnnie Walker lansează whisky-ul oficial Game of Thrones „White Walker”

0
2937

Pasionaţii de Game of Thrones mai au de aşteptat luni bune până la ultimul sezon al serialului, dar se pot consola cu noul whisky Johnnie Walker, ediţie specială „White Walker”. Ştiam deja că producătorul de băuturi spirtoase pregăteşte o astfel de ediţie, dar nu aveam idee că va fi dedicată personajelor negative.

Pe de altă parte conceptul de „Walker” le permite să se joace cu numele propriu şi cu ideea de frig, gheaţă (gheaţă din paharele de whisky). E mai mult decât un simplu rebranding de produs, e chiar o specialitate de whisky creată special pentru această asociere. White Walker va fi disponibil din această toamnă, iar preţurile sunt între 32 şi 70 de dolari, ceea ce nu mi se pare deloc exagerat.

Sticla este una cu imprimeu ce o face să pară îngheţată de secole. La interior se află un Johnnie Walker White Walker Blended Scotch Whisky, cu aromă de vanilie, fructe de pădure şi de livadă. Johnnie Walker recomandă consumul cu suc de nucă de cocos, o felie de lămâie şi o frunză de mentă, pentru o extra senzaţie de răcoare. Potenţată evident de cuburi de gheaţă.

Are 41.7% alcool şi cantitatea este de 750 de ml. Se recomandă servirea acestui whiskey direct de la frigider sau chiar congelator, pentru o senzaţie perfectă de răceală. Această specialitate vine de la distileriile Cardhu şi Clynelish, cele mai nordice din Scoţia. Acolo iernile sunt foarte dure, similare cu ce îndura băieţii din Game of Thrones la Night’s Watch şi asta influenţează gustul băuturii.

Rezultatul are şi ceva note de zahăr caramelizat, pe lângă vanilie. Johnnie Walker are de gând să scoată şi alte 7 specialităţi de whiskey, câte una pentru fiecare dintre cele 7 regate din Game of Thrones.