La Hambar este un restaurant de tip fine dining lângă Bucureşti, un fost hambar reconvertit

0
1657

Unul dintre primele restaurante deschise în 2023 în zona Capitalei este La Hambar. Şi-a deschis porţile pe 25 ianuarie 2023 şi promite o experienţă de fine dining într-un hambar reinventat la 30 de kilometri de Bucureşti.

Conceptul sună astfel: gusturile româneşti vechi reinterpretate de Chef Alexandru Dumitru într-un mod modern şi original. La Hambar operează dintr-un fost hambar al celor de la Ferma Ecvestră Singureni. Oferă experienţe culinare unice în mijlocul unui ambient primitor, o pădure, în apropierea cailor. Chef Alexandru Dumitru a fost numit în iunie 2019 „Chef of the Year” de către Gault&Millau România. În plus, în 2019 a fost inclus în World 50 Best Discovery, drept unul dintre cei mai influenţi chefi din România.

Are experienţa internaţională în restaurante premiate de Ghidul Michelin, atât în SUA, cât şi în Europa. În echipa sa se află şi Octavian Gruianu, Maitre de Maison, dar şi Florin Agafiţei, Sous Chef. Abordarea acestui meniu este una de bucătărie românească modernă, cu tradiţii şi ritualuri reinventate. Restaurantul propune un meniu de degustări cu 10 preparate, care se schimbă în fiecare anotimp.

Ingredientele provin din grădinile Conacului Singureni şi de la fermieri locali. În pivniţă se află peste 350 de etichete de vin, în urma unei investiţii de 100.000 de euro. Vinurile sunt alese de la cele mai mari crame din lume, unele fiind în ediţie limitată. Printre preparatele din meniu se numără Cremeux de ciocolată şi hribi de pădure, o vânătă spumată ca manifest contra risipei alimentare, dar şi turtă crocantă cu păstrăv afumat.

La Hambar e deschis de miercuri până vineri pentru cină, pornind de la ora 17:30, iar sâmbătă e deschis pentru prânz de la ora 13:00 la 15:30. Rezervările se fac aici.