Lanţul de restaurante La Mama se extinde cu o nouă locaţie în cadrul Muzeului Ţăranului

0
2466

Lanţul de restaurante La Mama s-a extins la acest început de lună, odată cu deschiderea unei noi locaţii în cadrul Muzeului Ţăranului. Inaugurarea a avut loc pe 3 octombrie, iar acesta este al şaptelea local din cadrul lanţului.

Au trecut 20 de ani de când există La Mama şi acum există şi o locaţie istorică pentru amplasarea sa. Nu este doar un local de consum de preparate neaose, ci şi un hub cultural. Vor avea loc aici concerte de jazz, etno jazz, dar şi tarafuri româneşti, fanfare şi chiar lansări de carte. Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante are planuri mari acest ansamblu de încăperi decorate elegant şi în acelaşi timp clasic.

Vor fi şi expoziţii foto acolo, dezbateri şi vizionări de filme. Primul concert a avut deja loc acolo, pe 5 octombrie, cu Adrian Naidin şi invitaţii săi în centru. Investiţia a fost de 150.000 de euro în acest proiect, iar proprietarul îl consideră un succes. Locaţia se numeşte La Mama Clubul Ţăranului şi vine în locul restaurantului de la Muzeul Ţăranului Român, aflat în spate, pe Strada Monetăriei, aproape de un parc şi o biserică de lemn.

Meniul este clasic şi comparabil cu ce găsim în celelalte locaţii la Mama. Personal am mâncat o clătită cu carne de pui foarte bună la ei, iar ciorbele lor sunt legendare, de la cea rădăuţeană la cea de burtă. Lumea merge La Mama dacă vrea să mănânce ca acasă, dar cu reţete optime. Mă gândesc la papanaşi, sarmale, ciorbe, grătare, bulz şi alte bunătăţi tradiţionale.

La Mama nu se opreşte aici şi doreşte să deschidă noi restaurante în celelalte sectoare ale Capitalei, dar şi să francizeze businessul la nivel naţional. Lanţul a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de peste 4.4 milioane de euro, cu 10% mai mult decât în anul anterior. Încă două noi locaţii se vor deschide cu siguranţă la anul. Aparent papanaşii ar fi cel mai mare hit al restaurantului, mai ales pentru clienţii străini.

Sursa foto