Lanţul de restaurante Maison des Crepes se extinde în regim de franciză cu 4 restaurante noi

0
238

Maison des Crepes se laudă cu cele mai bune clătite din Bucureşti şi acum e gata să îşi extindă business-ul în ţară. Afacerea pornită de Valentin şi Ruxandra Strugaru în 2016 se va extinde cu 4 restaurante în franciză în Buzău, Bucureşti, Ploieşti şi Iaşi, printr-un parteneriat cu City Grill.

City Grill este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de restaurante din România, integrând sub umbrela sa Trattoria Buongiorno, Caru’ cu Bere, restaurnantul Pescăruş, Hanu’ Lui Manuc, Becker Brau, City Cafe şi Hanul Berarilor. Ei bine în această vară a preluat şi 49% din Maison des Crepes şi acum contribuie la extinderea sa. Valentin Strugaru păstrează pachetul majoritar de acţiuni şi vine cu experienţa dobândită în anii când a lucrat la Domino’s Pizza.

City Grill a plătit pentru această tranzacţie 500.000 de euro, care include şi cashout-ul antreprenorului şi suma necesară investiţiilor în procesul de francizare. În acest moment reţeaua Maison des Crepes are 3 restaurante în Bucureşti şi două în afară Capitalei: Piteşti şi Constanţa. Se discută şi despre o locaţie în Braşov, unde lupta va fi aprigă cu clătităria La Republique.

Un local de genul necesită o investiţie de 30.000 – 50.000 de euro. Maison des Crepes nu e genul de afacere „de tonetă”, e un pic mai rafinată şi include zeci de combinaţii de ingrediente în clătitele din meniu. Unele sunt deconstruite, sărate sau dulci, crepes şi pancakes/flapjacks. Au şi produse vegane, fără gluten sau chiar baby friendly. Sunt şi clătite cu creveţi, ouă Benedict, avocado, sparanghel, felii de vită. La cele dulci găsim mascarpone, Nutella, sirop de Cognac, gem de fructe, M&M sau cremă de nucă arsă.