Lidl România vrea să ne facă să mâncăm corect, cu alimentaţie echilibrată

0
834

Grupul Lidl a început să adopte la nivel global o serie de măsuri care susţin o alimentaţie echilibrată în rândul consumatorilor, iar acestea se vor simţi şi în România. Contextul? Modul în care mâncăm are un mare impact asupra sănătăţii noastre, dar şi asupra mediului.

În linie cu strategia sa de sustenabilitate, compania germană vine în sprijinul clienţilor care adopta acest stil alimentar cu o serie de produse sustenabile şi sănătoase. Totul a pornit de la întrebarea „Cum se vor putea hrăni într-un mod sustenabil aproximativ 10 miliarde de oameni din întreaga lume în anul 2050, în limitele ecologice ale Pământului?”. Un grup de oameni de ştiinţă din Comisia EAT-Lancet a dezvoltat un model de nutriție sănătoasă la nivel global.

În mare este o alimentație bazată predominant pe planete şi produse cu amprentă mică de carbon. Pe baza acestui model de alimentaţie, grupul LIDL îşi propune ca până în 2025 să vină în sprijinul clienţilor cu o gamă largă de produse, care susţine acest stil de viaţă sănătos şi sustenabil. Astfel, vom vedea o extindere a sortimentului de produse pe bază de plante, de vreme ce producţia de alimente de origine animală are impact negativ asupra mediului şi asupra sănătăţii.

Până în 2025 grupul LIDL Va optimiza constant sortimentul de articole care au ca sursă de proteină plantele, inclusiv gamă de produse vegane, precum marca proprie „Vemondo”. Din martie 2023 LIDL va calcula proporţia surselor de proteine animale, în comparaţie cu cele pe bază de plante din produsele retailerului. Toate aceste informaţii vor fi făcute publice.

Lidl va include şi mai multe cereale integrale în produsele marca proprie. Aceste produse integrale conţin mai multe fibre, care ajută la o bună funcţionare a intestinului şi previn diabetul şi bolile cardiovasculare. Şi cei mici vor avea parte de preparate mai sănătoase, iar începând din martie 2023 grupul Lidl nu va mai face publicitate destinată copiilor pe canalele adresate celor mici la alimente bogate în acizi graşi saturaţi, zahăr sau sare.