Manufaktura a ajuns la Timişoara, în ansamblul mixt Iulius Town; Combină ideea de cafenea cu restaurant

1625

Cei care stau în Timişoara au remarcat probabil evoluţia ansamblului mixt Iulius Town, care creşte văzând cu ochii. Pe lângă clădiri de birouri, restaurante şi tot soiul de spaţii de agrement, există şi o combinaţie inedită între cafenea şi restaurant: Manufaktura. Aceasta tocmai a fost deschisă la Timişoara, la parterul clădirii de birouri United Business Center 1.

Manufaktura The Coffee Shop Restaurant pe numele său complet, această locaţie îi aşteaptă pe bănăţeni cu un spaţiu generos. Am fost în Manufaktura în Promenada Mall în Bucureşti şi în Mega Mall şi am remarcat că pe lângă cafea şi produse conexe, au şi meniuri de mic dejun, croissante, salate şi deserturi. Vara găsiţi acolo şi multe sortimente de îngheţată şi ştiu că la un moment dat aveau un parteneriat cu Haagen-Dazs, cel puţin în Bucureşti.

La Manufaktura din Promenada am degustat cea mai bună ciocolată caldă cu mentă din viaţa mea. Revenind totuşi la noua locaţie din Timişoara, aici clientul va vedea cum este pregătită băutura sa pe bază de cafea de un barista profesionist. Decorul este unul special, faţă de cafenelele rivale, mizând pe o combinaţie între lemn şi cărămidă, plus boabe de cafea supradimensionate, sculptate în lemn.

Cafeneaua are o instalaţie specială de râşnire, cu finsaj satinat şi perfect integrată în mediul din jur. În mod inedit şi acest mecanism este unul autohton, realizat manual la Cluj-Napoca, şi proiectat local. Clienţii pot alege între sortimente de cafea single origin, proaspăt prăjită şi măcinată. Vă puteţi chiar personaliza ambalajul şi eticheta.

Pe lângă cafea aveţi mic dejunuri britanice, italiene şi franceze, meniuri de brunch, paste, sandvişuri, salate şi supe. Până şi burgerii şi creveţii şi-au găsit loc în meniu, iar seara se lasă cu un drum la cocktail bar sau terasă. Aici intră în acţiune mixologia, între curacao, gin, rom şi lime. Prima etapă a proiectului Iulius Town Timişoara va fi gata pe 30 august 2019. Proiectul a necesitat 220 de milioane de euro investiţii.

Sursa foto