McDonald’s readuce în meniu sandvişul McRib după 8 ani

0
2506

Una dintre temele de discuţie preferate ale iubitorilor de McDonald’s din SUA este „când revine sandvişul McRib?”. Este un subiect de pop culture, deja văzut în filme şi seriale, poate chiar mai mult decât sosul Szechuan Mulan promovat de „Rick and Morty”. McDonald’s a anunţat vineri, pe 30 octombrie că pentru prima oară din 2012 va face disponibil sandvişul său la restaurantele din toată SUA.

McRib este unul dintre cele mai iubite preparate de la McDonald’s, fiind lansat cu aproape 40 de ani în urmă. Relansarea sa în 2020 pe final de an ar fi menită să reatragă publicul în restaurante, care au fost goale în ultima vreme din cauza pandemiei. McRib este un sandviş cu carne de porc dezosată, plină de condimente, cu sos Barbecue, ceapă şi murături. Nu are formatul rotunjit burger, ci cel alungit „sub sandwich”. A debutat în anii ’80 şi carnea este realizată în forma unor coaste de porc.

O relansare limitată a avut loc în octombrie 2019, în 10.000 dintre cele 14.000 de restaurante americane. Cine se află în SUA va putea degusta preparatul începând cu data de 2 decembrie. McDonald’s nu o duce aşa rău pe cât aţi crede, pentru că vânzările sale sunt în creştere. După o primăvară slabă din cauza coronavirusului, în trimestrul 3 din 2020 a avut loc un salt cu 4.6% de vânzări la restaurantele din SUA în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2019.

Un boost serios l-au generat colaborările cu Travis Scott şi J Balvin. Apropo de McRib, cine vrea să îl încerce la noi poate să îşi comande un sandviş cu porc şi sos de hrean, eventual să le zică băieţilor de la Mc să nu pună acel sos şi să pună sos barbecue în loc. În cel mai rău caz, înlăturaţi muştarul cu hrean voi şi adăugaţi Barbecue după pofta inimii. Dacă vă uitaţi pe lista de ingrediente de aici, scrie clar că avem carne McRib. În Bucureşti sandvişul se găseşte doar la restaurantele Drumul Taberei şi Barbu Văcărescu.