Mici la metru și burger cu gorgonzola la Fabricultura din Timisoara

1272

🍽 Hello dragilor și bine v-am găsit la un nou episod din Degustăm cu Denis! Astăzi mergem la băieții de la Fabricultura care au creat un eveniment tare fain în piața Traian, unde puteți merge până în 2 octombrie.

Fabricultura

Timp de trei zile, între 30 Septembrie și 2 Octombrie, Piața Traian va reînvia sub semnul FABRICULTURII și își va desăvârși rolul de pol socio-cultural alternativ în Timișoara!După trei luni de acțiuni mici și mari prin care au adus arta, cultura și patrimoniul în sânul comunității locale, a sosit momentul ca, împreună cu aceasta, să se prezinte în fața întregii lumi așa cum sunt- cu bune și rele, cu grijă și respect față de trecut și cu viziune încrezătoare înspre viitor!Evenimentul de amploare se va desfășura în jurul a patru cuvinte cheie: ART, IDENTITY, HERITAGE, COMMUNITY și va aduce, poate pentru prima dată în

Piața Traian:

🎸Concerte live cu trupe de renume național și internațional, curatoriate reprezentativ pentru efervescența socială a cartierului Fabric
Ateliere, workshp-uri, evenimente pop-up și performance-uri pentru toate vârstele și interesele
🍔Zonă de Street-Food & Drink în care arta culinară va împleti povești dincolo de vorbe
🤡Circ Stradal pus în scenă de Institutul Francez din România și al lor IMPULS FABRIC
🏛️Instalații arhitecturale realizate de partenerii noștri OAR Timiș în cadrul celei de-a patra ediții Beta – bienala timișoreană de arhitectură
🎭Teatru în aer liber, tururi ghidate, filtre Augmented Reality

Multe, multe planuri și vise despre viitorul cartierului FABRIC!

FABRICULTURA este un program de activare comunitară finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura2022.

Mâncarea

Street food-ul este format din 5 food truck-uri, iar aici puteți găsi de la burgeri până la preparate românești reinterpretate. Eu am ales pentru acest clip un mic la metru și un burger cu gorgonzola pentru că știu că sunteti mari gurmanzi.

Micul la metru

Am primit o baghetă cam de 75 de cm, cu o peliculă din carne de mici, jalapeno bacon crocant, sosul casei, castraveti murati si ceapa rosie. La acest preparat mi-a plăcut faptul că pelicula a fost totuși zemoasă, n-am primit carnea uscată și echilibrul per total. Am simtit gustul fiecărui element ceea ce m-a făcut să mă bucur de fiecare îmbucătură. Nu pot să zic că m-a dat pe spate, având în vedere că tot la micii din Obor mi-a stat gândul.

Swiss burger (burger-ul cu gorgonzola)

Acest burger a fost format dintr-o chiflă artizanala, carne din black angus, salata iceberg, gorgonzola, sos aioli, bacon crocant, un sos pe baza de paprika și ceddar. Sincer pot spune ca a fost un burger cinstit, pretul a fost de doar 33 de lei, ceea ce mi se pare un big deal pentru un street food. Ca gust pot spune că a fost aproape echilibrat, sosul pe bază de paprika a cam acoperit gustul gorgonzolei, iar iubitorilor de brânzeturi le recomand să ceară mai multă brânză. În rest pot spune că au folosit black angus și că bacon-ul chiar le-a ieșit crocant, plus chifla care a fost Dumnezeiască.

Vă mulțumesc mult că vă uitați la clipurile noastre și nu uitați să lăsați un subscribe și un share dacă vă place munca noastră!

🟣 INSTAGRAM: https://instagram.com/ampm.fabric?igshid=YmMyMTA2M2Y=
🟡 ADRESĂ: Piața Traian 6, Timișoara