S-au întors evenimentele în Parcul IOR, de această dată cu unul tematic pentru această perioadă. E vorba despre Festivalul Micului Cel Mare, care aşa cum spune şi numele este despre… mici.
1 mai înseamnă grătare încinse şi carne sfârâind şi asta e şi tema evenimentului semnat Autentic Events. Totul se desfăşoară în ultimul weekend din aprilie, cel prelungit, începând de vineri 28 aprilie şi până luni, de 1 Mai Muncitoresc. Festivalul are loc lângă Biserica de lemn maramureşeană, iar ineditul evenimentului constă în faptul că veţi putea degusta mici preparaţi din carne de curcan, vită, peşte, vânat, toate bine stropite cu bere rece.
Va exista şi un mic foarte MARE, iar participanţii vor putea savura şi pastramă la ceaun, bulz, cârnaţi, tochituri şi tocăniţe, pregătite după reţete vechi tradiţionale. Sunt şi cârnaţi proaspeţi şi afumaţi, iar la desert avem plăcinte, cozonaci, poale-n brâu, dulciuri, bubble waffle, langoşi, clătite, turtă dulce şi dulceţuri. Avem şi brânzeturi şi afumături, jamboane şi muşchiuleţi pentru a ne face încălzirea.
Vineri, pe 28 aprilie are loc Parada Micilor Mari, acolo unde găsiţi Micul Regesc de 100 de metri, micul la metru şi berea la metru. Vremea se anunţă frumoasă, intrarea e gratuită şi ospăţul e gata să înceapă.