Timişoara va găzdui un festival de gastronomie artizanală cu activităţi pentru cei mici

0
509

Dacă tot a venit căldura şi primăvara au început să apară tot mai multe evenimente gastronomice, majoritatea ţinute în aer liber. Timişoara se pregăteşte să găzduiască un Festival de Gastronomie Artizanală, care include şi programe pentru elevi şi profesori.

Organizatorii au pregătit inclusiv activităţi care promovează consumul responsabil de alimente, reducerea risipei alimentare, hrana sănătoasă şi grădinăritul urban. Festivalul LA PAS: Festival de Gastronomie Artizanală va avea loc într-un loc atipic, la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi.

Vor avea loc şi ieşiri cu produse locale în cartierele timişorene, dar şi la evenimente de tip picnic sau artă. LA PAS a fost iniţiat şi dezvoltat de Asociaţia CRIES în cadrul evenimentelor Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Este urmărită aici mişcarea Slow Food, sănătoasă, curată, din ingrediente bio.

Iniţiativa se adresează atât celor mici, cât şi tinerilor şi adulţilor. Estimările arată că prin LA PAS 650 de elevi şi familiile lor vor fi angrenaţi până în noiembrie în activităţi legate de consum responsabil de alimente, hrana sănătoasă şi grădinărit urban. Profesori de la 15 şcoli şi licee din Timişoara sunt implicaţi în program şi pregtesc proiecte pe care le vor implementa alături de copii şi tineri în următoarele luni.

Vor fi şi ateliere de gătit cu deviza „Gustul ca patrimoniu”. Pe 18 mai are loc şi LAS PAS în curte la Electro, cu implicarea studenţilor de la Universitatea Politehnică Timişoara. Pe 5 iunie demarează şi o campanie de activism, prin care li se solicita locaţiilor HoReCa să ofere clienţilor apa din reţeaua publică gratuit.