Movenpick este cea mai nouă gelaterie din România, venită direct din Elveţia

0
1702

Pentru că temperaturile deja sar de 20 de grade, lumea a început să se îndrepte spre gelaterii, în căutarea unui desert răcoritor. Avem acum o opţiune în plus odată cu intrarea celor de la Movenpick pe piaţa locală. E vorba despre o companie din Elveţia, care aduce la noi îngheţata din ingrediente naturale.

Prima locaţie se află în Băneasa Shopping City, iar Movenpick a venit la noi în regim de franciză. Pentru a deschide o gelaterie de gen ai nevoie de 250.000 de euro, iar Movenpick vrea să mai deschidă alte locaţii în Cluj, Timişoara şi Iaşi în următorii ani. Specialităţile de îngheţată pe care le găsiţi aici includ 37% lapte şi smântână provenite exclusiv din regiunea Alpilor elveţieni. Pentru vegani există varianta sorbet, cu arome de fructe.

Nu există aditivi sub formă de grăsimi vegetale sau ulei de palmier. În România acest brand a intrat prin aportul Mirunei Tohăneanu, proprietarul companiei Mille Crepes din Băneasa Shopping City. Movenpick are o insulă chic în Băneasa Shpping City şi văd că serveşte şi croissante, sucuri şi cafea. Au şi alte produse de patiserie şi cofetărie. Movenpick vrea să schimbe obiceiul românilor de a mânca îngheţată doar vara.

Primele unităţi Movenpick erau inaugurate în 1958 de către Ueli Prager, iar în anii ’60 acest lanţ a produs îngheţată doar pentru restaurante. Din 1972 a venit trecerea la propriile locaţii.

Sursa foto