Muzeul Ţăranului Român organizează un Târg de Crăciun în Capitală

0
1535

Muzeul Ţăranului Român organizează pe parcursul acestui weekend propriile târguri artizanale de Crăciun, cu meşteri din toate regiunile ţării. Târgul de Crăciun a început astăzi, la ora 10:00 şi include 120 de meşteri: lingurari, cojocari, ţesători, pielari şi iconari, plus mulţi alţii.

Lista de produse artizanale şi preparate este uriaşă şi include nuieluşe, măşti, brăţări, opinci, ii, genţi, blide, piperniţe, ştergare şi sute de alte produse. Ceaiuri medicinale, produse apicole, covrigi de Buzău, produse de cofetărie, plăcinte şi ţuică, toate sunt la standurile dedicate. Preţul biletului este de 4 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii plătesc 2 lei pentru intrare.

În acelaşi timp are loc un eveniment axat pe cadouri de Crăciun, la care puteţi cumpăra şi admira jucării, produse culinare artizanale, dar şi podoabe şi decoraţiuni de Crăciun. Intrarea la târg se face prin strada Monetăriei. De ieri a început o săptămână întreagă în care publicul poate construi decoraţiuni de Crăciun din lână împâslită.

Folosind lâna netoarsă şi creativitate se vor crea un soi de sculpturi în apă, folosind apă şi săpun, plus ace de împâslit. Primul atelier a avut loc pe 7 decembrie între 10:30 şi 12:00. În cadrul atelierului se pot realiza globuri colorate de pus în brad. Preţul atelierului este de 15 lei pe participant. A doua sesiune are loc pe 14 decembrie.

Sursa foto