Prima degustare de vin în realitate virtuală s-a întâmplat la Iaşi, în Metaverse

0
551

Am auzit de lansări de bere în Metaverse, dar de degustări de vin? Mai rar… Ei bine premiera naţională s-a petrecut la Iaşi săptămâna trecută, acolo având loc la un eveniment despre tehnologie o degustare de vinuri reală într-o cramă complet virtuală.

Sortimentul de vin dorit a fost selecat în Metaverse şi apoi turnat în paharul real de la masa persoanei care l-a ales. Prin VR imersiunea a fost asigurată şi ai câştigat o excursie la cramă fără a te mişca un centimetru. Participanţii au câştigat din atmosfera cramei, au avut parte de o galerie virtuală şi informaţii despre crama respectivă. Degustarea s-a făcut în cadrul evenimentului „Realitatea Virtuală, tehnologie pentru prezent”, organizat de compania ieşeana de tehnologie Quartz Matrix.

A avut loc pe 26 mai 2022 la Iaşi şi au participat reprezentanţi ai instituţiilor şi companiilor din educaţie, medicină, industrie, arhitectură, inginerie, producţie. Participanţii au putut testa kiturile de Virtual Reality HP Reverb G2, premiate la CES Innovation Awards, iF Design Awards şi reddot Design Awards. Quartz Matrix este o firmă românească de tehnologie şi inginerie, prezentă de aproape 30 de ani pe piaţa Business to Business din ţara noastră.

Are peste 100 de angajaţi de la nivel naţional şi a implementat peste 3500 de proiecte de anvergură. Aş vedea ideea de degustare în VR dusă mai departe, cu degustări la restaurante virtuale, o cină la restaurante în care nu ai cum să prinzi rezervare sau şi mai şi: un simulator de juriu Michelin pentru chelneri şi bucătari, pentru a îşi şlefui măiestria.