Rețeta săptămânii este Quiche Lorraine

0
1007

Hello dragilor și bine v-am găsit de Degustăm.ro! Știu că v-am obișnuit doar cu review-uri dar din această săptămână venim cu rubrica „Rețeta săptămânii”.

Astăzi o să gătim o tartă clasic franțuzească care se numește Quiche Lorraine:

Pentru prepararea Quiche Lorraine aveți nevoie de:

  • 1 aluat fraged (eu am folosit unul de la Linco)
  • 3 ouă
  • 200 g smântână acră
  • 200 g smântănă lichidă (Meggle)
  • 300 g bacon sau kaiser (eu am ales kaiser pentru că era la ofertă)
  • 200 g praz
  • 0,10 g sare
  • 0,10 g piper
  • 3 căței de usturoi
  • 10 ml ulei floarea soarelui
  • 100 g cheddar (îmi place brânza, așa că am ales să reinterpretez puțin)
  • 10 g unt

În primul rând o să ne ocupăm de compoziția tartei așa că tocăm mărunt kaiser-ul cu prazul și usturoiul. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei punem kaiser-ul iar după ce se prăjește bine adăugăm prazul cu usturoiul și asezonăm totul cu sare și piper. Ulterior într-un castron spargem 3 ouă, adăugăm 200 g de smântână lichidă, 200 g de smântănă acră, omogenizăm compoziția cu un tel iar apoi adăugăm kaiser-ul cu praz, feliile de cheddar și opțional nucșoară (un plus de savoare).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Degustăm cu Denis (@degustam.ro)

După ce este compoziția gata, aluatul îl întindem frumos în tava de tartă unsă uniform cu unt și îl băgăm la cuptor până devine auriu (trebuie înțepat cu furculița ici colo iar dacă în timpul coacerii se mai umflă îl mai înțepați). După ce acesta este gata, îl scoatem din cuptor și adăugăm compoziția peste și mai lăsăm totul aproximativ 30 de minute la 180° până se gratinează bine. Puteți viziona prepararea rețetei pe contul nostru de Instagram.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și „Spor la gatit!”