Târgul de Paşte din Capitală ediţia 2018 are loc în Parcul Herăstrău

4419

Primăria Bucureşti a anunţat perioada şi locaţia în care se va desfăşura Târgul de Paşte 2018, sub numele „Tradiţii şi Flori de Sărbători”. Va avea loc între 30 martie şi 9 aprilie şi se va desfăşura în Parcul Regele Mihai I, cunoscut şi ca Parcul Herăstrău. Intrarea este liberă şi aflaţi ce e în meniu şi program mai jos.

Vom asista la spectacole şi concerte, dar şi activităţi şi ateliere pentru cei mici. Există o expoziţie de iepuri şi miei de asemenea programată, plus târgul propriu zis, cu produse tradiţionale, artizanale. Târgul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart (Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie). Aceasta este ediţia cu numărul 9 a târgului şi va include preparate culinare tradiţionale, dar şi produse artizanale şi spectacole.

Se va miza mult pe folclor românesc, cu peste 100 de artişti anunţaţi, interpreţi de muzică populară şi uşoară printre ei. Vom asculta coruri şi orchestre şi vedea hore şi sârbe pe scenă. Toate spectacolele debutează la ora 17:00, iar nume precum Corpul de Copii „Allegretto”, Marcel Pavel, Gheorghe Turda sau Floarea Calotă sunt în program. Cei mici vor picta ouă de lemn şi din păcate nu avem informaţii despre preparatele care se vor degusta acolo.

Judecând totuşi după târgul de anul trecut, cred că vom vedea aceleaşi căsuţe cu preparate autentice ale ţăranilor. Mă refer la turtă dulce, miere, murături, siropuri, cărnuri fine, brânzeturi şi plăcinte. Evident apar şi drobul, stufatul de miel şi pasca acum. Cam acelaşi lucru l-am văzut şi la târgul de Crăciun de altfel, dar de această dată în loc de beton, totul se desfăşoară în parc.

Târgul este deschis în fiecare zi, între orele 10:00 şi 21:00.