Târgul de Paşti din Oradea şi-a deschis astăzi porţile

0
1410

Pentru că ne apropiem de Paşte, majoritatea marilor oraşe din ţară au început să organizeze târguri dedicate celei mai mari sărbători a creştinătăţii. Am aflat cum stăm cu târgurile din Bucureşti şi Deva, iar acum aruncăm o privire asupra celui din Oradea. Acesta a fost inaugurat azi şi ţine până pe 9 aprilie.

Acest târg şi-a deschis porţile astăzi la ora 13:00, în Piaţa Unirii. Târgul a ajuns la ediţia a doua şi are de 3 ori mai mulţi comercianţi de anul trecut. Este inclusă şi o mică grădină zoologică, dar şi ateliere pentru cei mici, inclusiv unul de vopit ouă. Cei mici pot asculta poveşti şi printre preparatele culinare de la târg se numără caşcaval afumat, salam picant, turtă dulce, pască şi cozonaci. Veţi putea cumpăra miere, brânzeturi, uleiuri presate, ouă vopsite multicolor şi ciocolată făcută în casă.

Piaţa este decorată cu multe flori şi verdeaţă, pentru a simboliza venirea primăverii. În mod inedit târgul nu va include şi concerte, deci va fi un eveniment mai relaxat şi liniştit. Peste 20 standuri cu produse tradiţionale se află în Piaţa Unirii, iar gurmanzii au o secţiune rezervată. Producători de bijuterii, podoabe, vase de lut, haine şi brăţări se află de asemenea cu produse aici.

Există în plan şi sesiuni de teatru, dar şi sărbătoarea neaoşă a „stropitului fetelor”. Am înţeles că în acea piaţă va exista şi un element de decor uriaş, care deocamdată e păstrat secret. Pe 1 aprilie, prima zi a Paştelui catolic se organizează obiceiul stropitului fetelor.