Târgul Tradiţional de Paşte a ajuns deja la Oradea, cu preparate din Valea Ierului

0
1259

Oradea se mişcă rapid cu Târgul de Paşte, având deja o ediţie organizată în acest weekend. E vorba despre un Târg de Paşte cu produse din Valea Ierului, care are loc între 13 şi 14 aprilie 2019, în Piaţa Unirii. Ce e special acolo aflaţi mai jos.

Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului organizează acest eveniment, între orele 10:00 şi 19:00. Negustorii vor expune la tarabe caşcaval, sucuri de fructe, plăcinte, turtă dulce, mezeluri, legume de sezon, miere şi fructe. Vor fi prezente şi murături, mezeluri, dar şi cozonacul secuiesc. Preparatele sunt pregătite după reţetele din străbuni, iar târgul are o lungă tradiţie în Oradea.

Sunt prezente şi produse de meşteşugărit şi produse artizanale din zona Sătmarului, din Cluj, dar şi din sudul judeţului. Brandul „Albăstrea” este folosit pentru multe dintre produsele din Valea Ierului. Zeci de meşteşugari şi mici producători agricoli vă aşteaptă la târg, inclusiv mâine. Se lasă cu multă paprika, gulaş că la carte, murături puse din iarnă şi vinuri premiate.

Va fi plin de borcane cu dulceaţă, zacuscă, pateuri şi alte bunătăţi. Mai există şi o ediţie de toamnă a acestui târg, de Ziua Sfântului Martin, pe 11 noiembrie. Atunci se vine cu caşcaval, uleiuri presate la rece, must, murături şi bulbi de lalele. În plus anul trecut a existat şi o ediţie de vară, în august.

Sursa foto