Nu ştiu dacă aţi remarcat dar de vreo 2-3 ani s-a primenit mult zona de food court de la Băneasa Shopping City şi s-a şi extins. Printre restaurantele noi se numără şi The Box, care se află în zona Feeria, care vrea să se ridice peste conceptul de fast food.
The Box este o afacere de familie, pornită de 2 tineri din Iaşi la final de an 2015. Are de-a face cu carmangeriile Meat Concept Store şi păstrează carnea de calitate furnizată de aceştia. Iniţial The Box a fost un restaurant pop up într-un container de transport marfă din Iaşi, pe bulevardul Copou. La final de an 2017 încă două restaurante cu acest nume debutau în Iaşi, iar în 2018 a sosit şi a patra locaţie în Kaufland.
Pasul următor a fost sosirea la Bucureşti la food court-ul din Băneasa Shopping City. Acum există două locaţii în Bucureşti, una la Kaufland Mihai Bravu şi una în Băneasa. Cea din Băneasa debuta în luna aprilie a acestui an şi vine cu un concept nou, de Beef Lottery. Având avantajul experienţei de carmangerie, The Box pune la bătaie steak-uri, burgeri, pulled pork şi alte bunătăţi de gen din carne de cea mai bună calitate.
„Beef Lottery” are preţul fix de 18 lei per suta de grame şi poate implica cele mai bune bucăţi de carne: rib eye, tomahawk, antricot maturat de vită şi multe altele. Ideea de loterie e că în fiecare zi a săptămânii vei găsi diferite bucăţi de carne în vitrina restaurantului. Preţul rămâne totuşi fix: 18 lei per sută de grame. Carnea din sandvişurile restaurantului este gătită la sous-vide, fiind fasonată şi vidată, apoi fiartă la temperatura scăzută chiar şi 24 de ore.
Apoi carnea este pregătită chiar în faţa clientului pe plită, păstrând toate aromele şi suculenţa. Printre preparatele de senzaţie de la The Box se află un sandviş cu un cârnat special, Salsicia, care e uşor picant şi are carne tocată de producţie proprie. Marele atuu al The Box e că foloseşte numai produse naturale şi nimic congelat. Vom degusta şi revenim cu impresii.