Vincon România vine cu medalii de la International Rose Championship

0
977

Vincon România, unul dintre cei mai reputaţi producători de vin şi vinars din ţara noastră a obţinut pentru al treilea an la rând distincţii la International Rose Championship. E vorba despre o medalie de aur, două de argint şi două nominalizări la capitolul Best Value.

International Rose Championship este un concurs internaţional dedicat vinurilor rose exclusiv. Aici sunt jurizate, selectate şi premiate vinuri din toată lumea, care primesc distincţii sub formă de medalii de aur, argint, bronz şi titlul de „Cel mai bun rose al anului”, dar şi „Best Value”. Vincon România şi-a înscris vinurile la această competiţie chiar de la prima ediţie din 2017.

În fiecare an se întoarce de acolo cu medalii, deşi concurează cu nume mari la nivel internaţional. La ediţia din 2019 au fost înscrise vinuri din peste 25 de ţări, jurizate de către 15 experţi din toată lumea. De la Vincon au fost premiate Rose Far Niente Busuioacă de Bohotin dulce 2018, cu medalia de aur, dar şi nominalizarea Best Value.

Rose Verite demisec 2018 şi Rose demisec 2018 de la Beciul Domnesc au primit medalii de argint. Sortimentul Busuioacă de Bohotin demidulce din gama Sigilium Moldaviae a primit o nominalizare la secţiunea Best Value. La ediţiile trecute au fost premiate vinurile brandurilor Rose Far Niente, Rose Verite, Sigilium Moldaviae, Beciul Domnesc şi Beciul Domnesc Grand Reserve.

Vincon România a fost înfiinţată în 1949 şi este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din ţara noastră. Exploatează peste 1500 de hectare cultivate cu viţă de vie nobilă şi amplasate în podgoriile Coteşti, Odobeşti, Panciu şi Huşi. Şi Crama Beciul Domnesc este în proprietatea sa.