Cei care vor să facă o pauză de la plajă se pot delecta în acest weekend la Constanţa cu expoziţia şi degustarea de bucate Vinul.ro & Bucate Dobrogene. Revista Vinul.ro organizează în aceste zile la Hotel Ibis din Constanţa între 14 şi 16 iunie un eveniment care include atât concursuri de vinuri, cât şi expoziţii pentru public, cu acces gratuit.
Se vor putea degusta vinuri dobrogene, dar şi preparate tradiţionale din Dobrogea, plus cele ale comunităţilor turce şi tătare din zonă. Sunt expuse produse agricole şi preparate specifice micilor producători agricoli din zonă. Cele mai apreciate crame din Dobrogea vor fi prezente, alături de reprezentanţi ai presei din domeniu.
S-a ţinut şi un concurs de vinuri regionale, iar astăzi au avut loc şi lansări de carte, showuri culinare şi proiecţii de film. Cramele care participă îşi vor spune povestea şi oferi spre degustare cele mai celebre vinuri. Iată despre ce crame e vorba: Alira, Alcovin Măcin, Crama Histria, Domeniile Ostrov, Domeniul Bogdan, Via Viticolă Sarica Niculițel, Crama Delta Dunării.
Cum primele 2 zile au trecut, a rămas cea de duminică, când continuă expoziţia, iar între orele 12:00 şi 13:00 are loc o serie de prezentări şi degustări ale Asociaţiei Slow Food Dobrogea „Experienţe Dobrogene & Ţăranii Dobrogei”. Între 13:00 şi 14:00 se lasă cu pairing de mâncare şi vin.
Participă şi Băcănia Verde cu preparate tradiţionale artizanale, dar şi Kadyr House Carmangerie, cu cele mai apreciate produse de carmangerie din zonă.