#1 VLOGMAS CULINAR•SARAMURA DE PUI CU MAMALIGUTA AROMATIZATA CU ROZMARIN❄

0
268

🍽 Astăzi vă prezentăm o rețetă de saramură grill din pui cu mămăliguță aromatizată cu rozmarin și lapte, unde am adăugat un plus de arome cu foi de dafin și cimbrisor. Haideți să descoperim împreună cum aceste ingrediente transformă acest preparat într-un festin culinar!

Ingrediente pentru saramură din pui:
– Pulpe de pui dezosate
– Ceapă
– Usturoi
– Ardei kapia
– Ardei iute (opțional, pentru cei care iubesc un pic de picanterie)
– Roșii (puteți folosi și roșii în bulion)
– Foi de dafin
– Cimbrisor
– Sare și piper, după gust

Ingrediente pentru mămăliguță aromatizată cu rozmarin și lapte:
– Mămăligă
– Apă
– Lapte
– Unt (opțional)
– Rozmarin proaspăt sau uscat
– Sare, după gust

Instrucțiuni:

1. **Grillarea legumelor:** Legumele, precum ceapa, usturoiul, ardeii kapia și ardeiul iute (dacă doriți un pic de picanterie), sunt grillate pentru a intensifica aromele. După grillare, tăiați-le cuburi.

2. **Prepararea saramurii:** Transferați legumele grillate într-o oală și căliți-le ușor în ulei de măsline. Adăugați aproximativ 500 ml de apă, foi de dafin, cimbrisor și lăsați-le să fiarbă pentru a crea o bază gustoasă.

3. **Adăugarea pulpelor de pui:** După ce legumele au călit puțin și au început să fiarbă, adăugați pulpele de pui. Lăsați-le să fiarbă în saramură pentru a absorbi toate aromele delicioase.

4. **Pregătirea mămăliguței cu lapte:** În timp ce saramura fierbe, pregătiți mămăliguța. Fierbeți mămăliga într-un amestec de apă și lapte pentru o cremozitate inegalabilă. Adăugați rozmarin și, opțional, unt.

5. **Servirea:** Așezați pulpele de pui pe un pat de mămăligă, iar saramura gustoasă se toarnă generos deasupra. Savurați această combinație delicioasă cu aromele deosebite aduse de foi de dafin și cimbrisor.

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm cum vă place această rețetă! Nu uitați să apreciați videoclipul și să vă abonați pentru mai multe aventuri culinare alături de Denis. Vă invităm la următorul episod al seriei „Degustăm cu Denis”!

#Restaurant #vlogmas #reteteculinare #food #timisoara
#bucuresti #foodvlog #romania #vlog #retetetraditionaleromanesti
PE NOI NE GĂSIȚI AICI:
https://degustam.ro/
https://www.facebook.com/degustam.ro
https://www.instagram.com/degustam.ro/
https://twitter.com/degustam_ro
🤙 +40.722.640.239