30.000 de dovleci sculptaţi vor împodobi Bucureştiul la Pumpkin Festival de pe 24-27 octombrie

0
5342

Ştiu că e luni, zi de toamnă şi depresie, dar mai ştiu şi că lumea îşi face deja planuri de weekend. Ele pot foarte bine să includă şi o vizită la cel mai mare festival al dovlecilor văzut vreodată în Capitală. E vorba despre Pumpkin Festival, care are loc între 24 şi 27 octombrie în Parcul Herăstrău, la intrarea Charles de Gaulle. Se lasă şi cu câteva recorduri importante!

Va fi creat cel mai mare zid de dovleci sculptaţi şi iluminaţi din Europa. Pumpkin Fest include şi ateliere de personalizat dovleci, zonă de food şi ateliere şi activităţi pentru toată familia. Sunt şi târguri de designeri şi produse artizanale. La bază acesta este şi un festival Halloween, iar vedeta va fi zidul de dovleci personalizaţi şi iluminaţi.

Pe parcursul a 4 zile cei mici şi cei mari pot sculpta propriul dovleac şi să îl urce pe zidul care va ajunge să măsoare până la 4 metri înălţime. Organizatorii vor să reunească 30.000 de dovleci şi să ajungă la un zid de 100 de metri lungime şi 5 metri înălţime. Creaţia va fi iluminată în fiecare seară, pentru un efect spectaculos. Evident se va lăsa şi cu festin culinar, care va include plăcintă cu dovleac făcută pe loc şi must făcut pe loc.

Va fi şi dovleac copt pentru toată lumea, prăjituri de casă, îngheţată cu dovleac şi supă cremă de doveleac. Sunt şi food truck-uri cu burgeri, cannoli, coaste şi gofre, dar şi zone speciale cu preparate bio, precum zacuscă, gemuri, fagure, miere, legume şi murături. Veţi putea şi să participaţi la ateliere de pictură pe ceramică, să creaţi jucării şi accesorii handmade.

Intrarea este gratuită şi cine vrea un kit de cioplit dovleci (bostan, mănuşi, unealtă de cioplit şi lumânare) plăteşte 30 de lei. Puteţi să le cumpăraţi de pe Wishfest.ro. Detalii aici.