Britanicii au creat un reality show în care îţi mănânci animalul de companie… sau devii vegetarian

0
960

Britanicii nu s-au ferit niciodată să experimenteze când vine vorba de audiovizual, uneori forţând limitele a ceea ce ai voie să faci şi ce nu la TV. De la ei vin cele mai trăznite reality show-uri şi mai nou li se alătură „Meat the Family”, o emisiune în care eşti invitat să devii vegetarian sau să îţi mănânci animalul de companie.

Acesta este un „documentar experimental” şi urmăreşte 4 familii carnivore, în încercarea de a le converti la vegetarianism. Cele 4 familii trebuie să petreacă câteva săptămâni cu animalul pe care îl mănâncă de obicei ca animal de casă. Vor locui cu porcul, vaca sau găina şi vor avea grijă de el precum ar face-o cu pisica sau câinele. O vor mângâia, îi vor pune nume şi la final trebuie să decidă dacă o mai mănâncă sau nu.

Timp de 3 săptămâni orătania se află în casă şi este răsfăţată. Trebuie plimbată, hrănită şi chiar să vedem carnivorii cum se joacă cu oaia sau porcul. Red Arrow Studios, creatorii show-ului speră ca astfel familiile să înţeleagă capacitatea emoţională şi intelectuală a respectivelor necuvântătoare şi să le vadă ca fiinţe, nu ca mâncare. După ce vor expira cele 3 săptămâni, concurenţii trebuie să decidă dacă devin vegetarieni PE VECIE sau sacrifică animalul.

Dacă aleg prima variantă, porcul, oaia sau vaca ajung la un sanctuar special. În plus, pe parcursul episoadelor concurenţii vor fi duşi la diferite ferme şi întreprinderi care se ocupă cu creşterea de animale la nivel industrial sau cu prelucrarea cărnii. „Meat the Family” are toate şansele să devină controversat, mai ales dacă se alege sacrificarea animalului.

Channel 4 promite că va fi analizat comportamentul şi inteligenţa animalului, dar şi practicile fermelor. Emisiunea va fi difuzată în anul 2020 şi va include momente emoţionante. Cumpărătorii internaţionali de formate TV deja îşi manifestă interesul, deci am putea vedea ceva de gen şi la noi. Ca idee am aflat recent de cazuri în care porcii din ferme fac infarct văzând cum un alt porc cu care au crescut este sacrificat în faţa lor şi asta din cauza stresului şi a emoţiilor resimţite.