Iată meniul servit la recepţie şi o fotografie cu tortul de la nunta prinţului Harry

3
2929

Milioane şi milioane de ochi au fost aţintiţi ieri asupra nuntei prinţului Harry cu Meghan Markle, transmisă în direct. Cu puţin timp înainte de nuntă am avut câteva informaţii despre preparatele servite acolo, dar acum avem lista completă şi detalii despre mult aşteptatul tort, care arată spectaculos.

După ce prinţul Harry şi Meghan au spus „da”, a urmat recepţia de la palatul Windsor, iar meniul a fost la înălţime. Preparatele vedetă au fost celebrele „canapes”, acele mini gustări cu o sumedenie de legume şi brânzeturi. Cei doi miri sunt pasionaţi de mâncatul sănătos şi au insistat să aibă preparate britanice de la ferme locale puse la dispoziţia bucătarilor.

Se pare că zvonul despre tortul de nuntă din banane au fost false, iar tortul a fost unul cu aromă de lămâie şi flori de soc. Este o creaţie a lui Claire Park şi se bazează pe un pandişpan masiv, acoperit cu glazură de unt. Acest mega desert a avut nevoie de 200 de lămâi Amalfi, 500 de ouă organice din Suffolk, 20 de kilograme de unt şi 20 de kilograme de făină, plus 20 de kilograme de zahăr şi 10 sticle de Sandringham Elderflower Cordial.

V-am promis totuşi o listă cu bunătăţile de la recepţie (meniu), aşa că iat-o:

Canapes:

  • langustine scoţiene înfăşurate în somon afumat cu cremă de citrice
  • sparanghel la grătar înfăşurat în şuncă Cumbrian
  • pana cotta cu mazăre, ouă de prepeliţă şi verbena
  • tartar de roşii şi busuioc cu perle de oţet balsamic
  • pui de fermă acoperit cu iaurt uşor picant şi caise coapte
  • crochete de confit de miel Windsor, legume coapte şi gem
  • sparanghel călit cu mozzarela şi roşii

Boluri:

  • fricasse de pui bio, cu ciuperci morel şi praz
  • risotto cu mazăre şi mentă, cu ulei de trufe şi cartofi cu parmezan
  • carne de porc de Windsor făcută la foc mic 10 ore, cu compot de mere şi jumări

Canapes dulci:

  • macaron de fistic şi şampanie
  • mini tarte de portocală şi cremă de zahăr ars
  • mini tarte de rubarbă

Cât despre băuturi, invitaţii au gustat dintr-o şampanie Pol Roger Brut Réserve Non Vintage şi o largă selecţie de vinuri. Cocktailurile non alcoolice din floare de soc au fost la mare căutare. E vorba despre acelaşi sirop folosit la tort. Pare să fi fost un meniu destul de light dacă mă întrebaţi pe mine, unul care nu a abundat deloc în carne şi nici în fructe de mare.

Se pare că mirii au o pasiune pentru mazăre şi soc, judecând după apariţia lor atât de des în meniu.

Sursa foto