Cine este Claire Ptak, cofetarul care s-a ocupat de tortul de la nunta prinţului Harry

1
1224

Ultima săptămână a fost dominată de ştirile despre meniul de la nunta regală, nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, iar tortul a fost de departe vedeta. O creaţie a Violet Cakes, o cofetărie nu chiar mare din Londra, acest tort pe bază de cremă de soc şi unt a ajuns viral. Aflaţi cine este Claire Ptak, cea care s-a ocupat de tort mai jos.

Cofetarul din Londra a primit sarcina super stresantă de a crea un tort regal. Este un pic de încălcare de tradiţie aici, pentru că de obicei se ocupă chefii de la Curtea Regală. Cheia alegerii lui Claire a fost faptul că foloseşte ingredientele organice şi de sezon. Claire Ptak este patronul şi cofetarul şef la Violet Bakery, care se află în Hackney, în zona de est a Londrei.

Claire este de origine din California şi a lucrat ca chef cofetar pentru Alice Waters la Chez Panisse în Berkeley. Ea a pornit propriul său business în Broadway Market, Londra, iniţial gătind acasă şi expunându-şi preparatele la un chioşc. Cofetăria avea să vină în 2010. Toate torturile sale sunt realizate cu făină organică, lapte, zahăr şi ouă, toate bio.

Glazura din unt este folosită la toate torturile, dar şi la prăjituri, plăcinte şi biscuiţi. Glazurile se schimbă totuşi odată cu sezonul totuşi. Pe lângă cofetărie, Claire se ocupă cu stilizarea preparatelor şi este un autor în domeniul culinar. Are şi un podcast în care intervievează femei de succes şi găsiţi prepararele sale delicioase pe contul de Instagram violetcakeslondon.

Violet Cakes se află în East London, iar preţurile pornesc de la 33 de lire şi ajung la 225 lire sterline pentru un tort de 60 de persoane. Sunt şi torturi acoperite cu gem de fructe de pădure, crema de unt cu vanilie din Madagascar sau pandişpan acoperit cu gem de căpşuni. Amalfi Lemon Cake pare a fi totul ales de miri, cu extra soc şi cu preţ de 256 de euro, dar probabil mult mai complex.

Sursa foto 2