Berea Rahova revine pe piaţă, în cadrul unui business de beri cu nume de cartiere din Bucureşti

0
4679

În ultimii ani constatăm o ascensiune şi revenire a microberăriilor şi a brandurilor de bere odată mari în România. Printre reveniri se numără şi cea a berii Rahova, care ajunge pe piaţă în acest an, creaţie a unor antreprenori care ne propun o serie de beri cu nume ale unor cartiere din Bucureşti.

Comercializarea se face într-un mic magazin aflat pe Calea Dorobanţilor din Capitală. Îl găsiţi aproape de ASE, vânzând peste o sută de mărci de bere artizanală, iar acest business a fost inaugurat de puţină vreme. Se axează pe producători locali de bere craft, în jur de 30 de microberării pentru început. Berea Rahova se află pe rafturi împreună cu specialităţile Drumul Taberei şi Dristor.

Aventura începea într-o fabrică de mici dimensiuni din cartierul Crângaşi şi cu 2 antreprenori care investeau câteva mii de euro pentru a readuce gustul de pe vremuri al berii româneşti. Ulterior au început să obţină contracte cu barurile din Centrul Vechi şi Calea Victoriei şi au avut succes. Bere Bucureşti pornea la drum în martie 2018, proiect al lui Radu Dura şi Doru Rusanescu.

Primul lucrase la Coca Cola, fiind şi manager de vânzări Red Bull. Doru Rusanescu avea experienţa de marketing de la Electric Castle, Philips şi Coca Cola. Tea Tomescu a creat brandingurile cartierelor bucureştene, în cadrul unei campanii derulate de Banca Transilvania. Deocamdată acest business nu implică o fabrică de bere proprie, creatorii săi primind ajutorul microberăriei Three Happy Brewers din Crângaşi, care le oferă o capacitate de 12.000 de beri pe lună.

Pe vremuri exista în Bucureşti fabrica de bere „Rahova”, fosta „Dumitru Bragadiru şi Fiii”, de aici nostalgia berii Rahova. La baza are o fabrică din timpul Războiului de Independenţă, la finalul anilor 1800. Aveţi mai sus etichetele din anii 1900, 1910 şi 1940, toate ale unor beri produse la Fabrica Bragadiru/Rahova. Din păcate acel business a decăzut după al doilea război mondial, dar brandul continua să reziste prin proiecte antreprenoriale precum cel de mai sus.