Phoenicia Hotels inaugurează restaurantul libanez Mandaloun

0
4098

Bucătăria libaneză este una dintre cele mai puţin exploatate în Capitală, restaurantele cu acest specific numărându-se pe degetele de la o mână. Ei bine, avem o nouă locaţie de acest gen, proaspăt inaugurată de Phoenicia Hotels sub numele de Mandaloun.

Marea inaugurare s-a făcut ieri, pe 15 octombrie, iar restaurantul se află în zona de Nord a Capitalei. Are specific libanez şi internaţional şi sărbătoreşte 120 de ani de colaborare şi relaţii dintre România şi Liban. În spatele meniului se află Chef Laurenţiu Drăgănoiu şi Chef Ahmed Sankari, care şi-au lăsat amprenta asupra unor preparate libaneze sau internaţionale, pe bază de ingrediente arabe, italiene, franceze şi americane.

Chiar dacă orientarea este spre mâncare orientală, veţi găsi în meniu şi pizza şi sushi. Pentru a porni acest business Phoenicia Hotels a investit 1 milion de euro. Nu e primul proiect de anvergură al lanţului de hoteluri, care a inaugurat în Mamaia singurul casino live de pe litoral în această vară.

Mandaloun se afla pe strada Nicolae G. Garamfil la numărul 89 şi are în meniu salate, supe, gustări reci, gustări calde, specialităţi, grătar şi garnituri. Printre specialităţi se află Habra Nayyeh, pe bază de carne crudă tocată de berbecuţ şi pastă de usturoi. Puteţi degusta şi tocăniţă de berbec, pulpe de miel la tavă, pastramă de berbec şi cotlet de viţel american.

Mankhoushe cu labneh cu măsline este o garnitură potrivită, o pâine libaneză cu labneh cu măsline pregătită la SAJ. Gustările calde includ Sambusek cu carne, un fel de colţunaşi cu carne în aluat, ceapă, muguri de pin. Falafel, kebbe prăjite şi cartofi iuţi Batta Harra.

Sursa foto