Toată lumea ştie că pizza originală de la mama ei este cea pregătită la cuptor cu lemne („pe vatră”) şi e aproape imposibil să ai aşa ceva acasă. În primul rând un cuptor de gen e uriaş şi în al doilea rând e o problemă cu aerisirea şi chiar cu alimentarea cu lemne la bloc. Breville a inventat o alternativă sub forma unui cuptor de pizza casnic, care imită acea experienţă unic italiană. Se numeşte Smart Oven Pizzaiolo.
Noul cuptor special de pizza poate pregăti pizza de calitate, aşa cum primeşti de la restaurantele de specialitate. Foloseşte un sistem special de încălzire cu 3 elemenţi, iar unul dintre elemenţi se află sub tava pizzei. Ideea este de a carboniza uşor crusta preparatului, iar ceilalţi doi elemenţi se află în zona superioară, pe „acoperişul” cuptorului, într-un cerc concentric.
Cei care au încercat acest cuptor sunt foarte mulţumiţi de gust, textură, crustă şi felul în care se transformă coca. E drept că e cam scump acest electrocasnic la 800 de dolari, dar măcar nu ocupă la fel de mult spaţiu ca un cuptor cu lemne. Există şi un mecanism special PID, un controller conectat la ambele componente şi care reglează automat temperatura cuptorului.
Breville mai produce şi espressoare şi aparate de prăjit cafea, ambele dotate cu PID-uri. Pizzaiolo are câteva moduri de gătit speciale, precum „foc de lemne”, „subţire şi crocant”, „New York”, „pan pizza” şi „congelată”. Snobii pizzei napolitane reale afirmă că acest cuptor nu ajunge la temperatura standard din Napoli, adică undeva între 430 şi 480 de grade, dar ce e drept oamenii de acolo nu acceptă nici cereale din afara zonei Campania din Italia pentru „la vera pizza”.