Nu e Street Food Festival, dar este un eveniment culinar pe măsură! Gourmand Festival ajunge la ediţia a doua şi debutează la Bacău pe 8 august, în Parcul Cancicov. Ţine până pe 11 august şi aduce împreună artişti renumiţi, dar şi food truck-uri apreciate în toată ţara. Avem detalii mai jos.
Băcăuanii şi nu numai vor putea degusta burgeri, hot dogi, mâncare italiană, indiană, mexicană, dar şi gofre, clătite şi alte bunătăţi. Printre artiştii confirmaţi pentru eveniment se numără Ami, Grasu XXL, Guz, Randi şi Maximilian. Se anunţă şi mulţi DJ, precum Prankie, Comete, NoiseLab, Dominic, Cvzimir şi So-Moon. Lor li se adaugă la platane şi Dubshake, Drugga, Palade şi Vraciu.
Totul se petrece în Parcul Cancicov şi de vreme ce nu s-a afişat nimic pe pagina oficială Facebook a evenimentului cu privire la food truck-uri, o să îmi permit să speculez puţin. Mă voi lua şi după truck-urile de anul trecut şi mă aştept să vedem la Bacău Burger Peter, una dintre cele mai apreciate burgării din Bucureşti şi unul dintre truck-urile cu vechime în domeniu.
O să avem şi un Prosecco Van, sunt sigur, iar rafinaţii vor găsi Duck Burger la Nache’s. La Finca by Aioli aduce paella valenciana, iar dacă tot au fost promişi hot dog, sunt cam 2 variante: Bătrânu’ Sas şi Za German Wurstwagen. La mâncare asiatică aş numi Nori Yakitori şi la pizza Camionetta. Aş paria şi pe clătite de la La Nu Ştiu Cine şi eventual Famous Waffles cu gofrele pufoase umplute cu Nutella şi fructe.