În aceste zile mohorâte, de panică, izolare şi precauţie mulţi au redescoperit gătitul acasă sau s-au şi plictisit de el după 2 săptămâni de carantină. A început să scadă numărul de restaurante care mai livrează la domiciliu, iar curierii sunt mereu ocupaţi. Gault&Millau vine în întâmpinarea gurmanzilor şi a celor care iubesc o cină bună prin conceptul Go-Mio, cel mai mare restaurant online din România.
Astfel, Gault&Millau România încurajează iubitorii de gastronomie să ia mic dejunul, prânzul sau cina în mod virtual alături de familiile lor, de prieteni, dar şi de partenerii de afaceri. Totul se face prin restaurantul online Go-Mio. Aceasta se vrea a fi o platformă de dialog între publicul larg şi peste 100 de restaurante selectate care livrează la domiciliu şi oferă servicii de take-away. În plus, sunt incluşi şi bucătari care împărtăşesc reţete online.
Go-Mio oferă acces intuitiv la meniuri de livrare şi încurajează cu ajutorul partenerilor săi un act de socializare de bază: luatul mesei împreună, acum în mod virtual. Toate platformele digitale Gault&Millau se vor transforma într-un restaurant colectiv digital. Echipa care găteşte este compusă din toţi bucătarii din comunitatea Gault&Millau, care vor prezenta cele mai rafinate reţete, dar şi preparate simple, la îndemâna oricui… with a twist.
O veste bună e că faimosul ghid culinar îşi extinde definiţia comunităţii sale, dincolo de restaurantele incluse în ghid şi certificate de evaluatorii independenţi. Din dorinţa de a sprijini locaţiile aflate în dificultate, vor fi primite în comunitate şi alte restaurante recomandate direct de unul dintre bucătarii care fac parte deja din ghidul de restaurante Gault & Millau. Există şi un concurs cu premii în această perioadă, care implică postarea unor capturi de ecran în care se vede cum luaţi masa prin apel video cu prietenii (detalii aici).
În acest program sunt înscrise 1 restaurant din Arad, 3 din Bacău, 5 din Braşov, 58 din Bucureşti, 7 din Cluj-Napoca, 4 din Constantă şi Vamă Veche, 3 din Craiova, 1 din Făgăraş, 6 din Iaşi, dar şi 2 din Galaţi. Oradea, Piteşti şi Sfântu Gheorghe apar cu câte un restaurnant, Timişoara şi Sibiu au câte 4, iar Ploieşti cu două. Din ce am înţeles experienţa va combina apelurile video split screen (din browser de pe site-ul dedicat şi aplicaţie) cu mâncatul acasă şi cu preparate stilate demne de restaurante selectate de ghidul Gault&Millau. Un concept inedit şi binevenit pe vreme de criză.
Aici vedeţi lista cu restaurante selectate.